REKLAMI GEÇ

Serinliğin adresi Buldan Yayla gölü

Serinliğin adresi Buldan Yayla gölü

Kent merkezinde yaz sıcağından bunalan ve sahil kentlerine alternatif arayanlar için Buldan’ın Süleymanlı Yayla Gölü farklı bir seçenek olarak sunuluyor. Çevresi çam ağaçlarıyla kaplı 1.155 rakımlı bu doğa harikası, sadece serinlik değil, görsel bir zenginlik de sunuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ağustos 2016 Çarşamba, 12:28

Buldan Doğal Hayatı Koruma Derneği’nin girişimleriyle 2000 yılında 1. Derece Doğal SİT Alanı ilan edilen Süleymanlı Yayla Gölü, nilüfer çiçekleriyle bezeli. Göl içinde ve çevresinde 2’si endemik 95 bitki türüyle de dikkati çekiyor.

Aynı zamanda yaban hayatı için de önemli bir bölge olan Süleymanlı Yayla Gölü’nün 300’e yakın kuş türüne ev sahipliği yaptığı belirtiliyor.

Henüz alt yapısı oluşturulmasa da kamp yeri de bulunan Süleymanlı Yayla Gölü, kent merkezine yaklaşık 55 kilometre uzaklıkta. Kent merkezi ile 1.155 rakımlı göl arasındaki ısı farkının ise 10 dereceyi bulduğu ifade ediliyor.

denizli-buldan-yayla-golu-serinligi-adresi-anons

Yorumlar

MUSTAFA   -  Bağlantı 25 Ağustos 2016, 11:19

göller çok güzel ama bakım yok. göllerin ortasına kadar sazlıklar kaplamış. hem saklıgöl , hem de buldan gölü için çalışma yapılması gerekir diye düşünüyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı