REKLAMI GEÇ

Buldan’a Tarihi Kentler Birliği’nden ödül

Buldan’a Tarihi Kentler Birliği’nden ödül

Tarihi Kentler Birliğinin düzenlediği ‘Kültürel Mirası Koruma ve Proje Uygulamalarını Özendirme’ yarışmasında, Denizli’nin Buldan Belediyesi’ne başarı ödülü verildi.

/ DENİZLİHABER / 14 Kasım 2013 Perşembe, 10:12

Buldan Belediyesi’nin ‘Sivil Mimari Projesi’ ödül getirdi. Buldan Belediyesi’nin Denizli Valiliği, Buldan Kaymakamlığı ile 2007 yılında imzaladığı Sivil Mimariyi Koruma protokolü çerçevesinde geliştirdiği Sokak Sağlıklaştırma Projeleri ile ödül kazandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen Tarihi Kentler Birliği ödül töreninde, 400 üye belediye içinden proje ve uygulama yarışmasına katılarak dereceye giren belediyelere ödülleri verildi. Proje yarışmasında Buldan Belediyesi adına ödülü, Buldan Belediyesi Proje Etüd Restorasyon Sorumlusu Daire Amiri Ekrem Uludağ aldı.

Ödülden dolayı memnun olduğunu belirten Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ”Tarihi Kentler Birliği’ne sokaklarımız ve tarihi evlerimizle ilgili olarak hazırlayıp sunduğumuz ‘Sokak Sağlıklaştırma Projeleri ve Sivil Mimari Örnekleri’ projemiz ödüle layık görüldü. Bu durum bizi son derece memnun etti” dedi.
denizli-buldan-tarihi-kentler-odul-ic

Buldan’da 32 sokak ve 164 evin koruma altına alındığını belirten Başkan Şevik, 7 sokakta sağlıklaştırma çalışmalarının tamamlandığını vurgulayarak, “Geçmişimize sahip çıkmak ve geçmişimizi bizden sonraki kuşaklara taşımak adına yapılan bu çalışmaları takdir ediyor, önemsiyor ve bu konuda emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı