REKLAMI GEÇ

Şevik’e hapis cezası şoku

Şevik’e hapis cezası şoku

Denizli’nin Buldan ilçesi Belediye Başkanı AK Parti’li Mustafa Şevik, “resmi belgede sahtecilik” suçlamasıyla yargılandığı davada, 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Şevik, Cumhuriyet Savcısı’nın kararın bozulması için temyize gittiğini bildirdi.

/ DENİZLİHABER / 3 Aralık 2013 Salı, 14:28

Özcan DURUSOY/BULDAN (Denizli), (DHA)
Denizli merkezli bir parke taşı üreten firmaya, yaklaşık bir yıl önce Denizli İl Özel İdaresi’nin parke taşı alımı ihalesine girebilmesi için sahte iş bitirme belgesi düzenlediği iddiasıyla Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik hakkında Denizli Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

“Resmi belgede sahtecilik” suçundan tutuksuz yargılanan ve geçen 26 Kasım’da ikinci kez hakim karşısına çıkan Şevik, temyiz yolu açık olmak üzere 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, Şevik’i ayrıca kamu hizmetlerinden 2 yıl men etti.

ŞEVİK’İN AÇIKLAMASI
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Şevik, davanınBuldan Belediyesi tarafından kilittaşı döşemesi için verilen iş bitirme belgelerinin ödenmesi ile ilgili yöntemden dolayı açıldığını, söz konusu cezanın Denizli 4.Ağır Ceza Mahkemesi’nin 26.11.2013 tarih ve 2013/139 sayılı kararına dayandığını belirtti.

Hak edişlerin zamanında ama yasanın öngördüğü biçimde tek tek belgeler üzerinden değil, toplam olarak iş bitirme belgesi düzenlemiş olması nedeniyle yargılandığını kaydeden Şevik, “ Kaldı ki bu durum İl Özel İdaresi’nin uyarısı ile bizzat Belediye Başkanı olarak tarafımdan düzeltilmiştir. Aslında bu dava bizim haklılığımızı kanıtlayan karinelerle devam etmiştir. Kamu adına açılan davaya kamu adına hiçbir kurum müdahil olmamıştır. Yargılamaya taraf olan Cumhuriyet Savcısı bizim beraatımızı istemiştir. Mahkeme tarafından karara bağlanan davayı bizzat Cumhuriyet Savcısı daha ilk gün bozulması talebiyle temyize göndermiştir” dedi.
Şevik, Buldan için bundan sonra da aynı inanç ve güçle çalışmalara devam edeceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı