REKLAMI GEÇ

Buldan Cittaslow’a aday

Buldan Cittaslow’a aday

Denizli’nin Buldan İlçesi, merkezi İtalya’da olan Cittaslow(Sakin Şehir) Birliği’ne girmek için harekete geçti. Buldanlılar Platformu Onursal Başkanı Attila Sayıner, Buldan’ın Sakin Şehir Birliğine girmeyi çoktan hak ettiğini belirtti.

/ DENİZLİHABER / 11 Haziran 2013 Salı, 11:29

Buldan’ın kaderini değiştirmek, geleceğini şekillendirmek, kültürel zenginliğini ve doğa güzelliğini dünyaya teşhir etmek amacıyla kurulan Buldan Platformu Onursal Başkanı Attila Sayıner, Buldan’ı merkezi İtalya’da olan ve 25 ülkeden 174 üyesi bulunan Sakın Şehir(Cittaslow) Birliğine girebilmesi için çalışma başlattıklarını belirtti.

Yerel zanaatları, tatları, sanatları, doğa güzelliği ve sakinliği ile Buldan’ın, Sakin Şehir olmaya hak ettiğini belirten Sayıner, “Dünya genelinde cittaslow olmak için başvuran birçok yer bulunuyor. Neden Buldan’da Sakin Şehir olmasın. Platform olarak Buldan’ın Sakin Şehir kriterlerini yerine getirmesi için gerekli desteği vermeye hazırız” dedi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir’in öncülüğünde, Buldan Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının girişimleri, Platformun desteği ile Buldan’ın Cittaslow Birliğine girebileceğini vurgulayan Platform Onursal Başkanı Attila Sayıner, Sakin Şehir olma konusunda belirtilen 59 kriteri Buldan’ın çok rahatlıkla yerine getirebileceğini söyledi.

BULDAN 8. ŞEHİR OLACAK
Buldan’ın üyeliği kabul edilirse, Türkiye’den İzmir-Seferihisar, Aydın-Yenipazar, Çanakkale-Gökçeada, Sakarya-Taraklı, Ordu-Perşembe, Isparta-Yalvaç ve Kırklareli-Vize’nin ardında Uluslararası Cittaslow birliğine üye olan 8. şehir olacak.

CITTASLOW NEDİR?
Cittaslow Birliği, 1986 yılında Roma’nın (İtalya) simgesel meydanlarından biri olan İspanyol Merdivenlerinde uluslararası bir fast food zincirinin bir şubesinin açması sonucu ortaya çıkan tepkinin bir sonucu olarak Slow Food hareketinden etkilenerek kurulmuştur.

1999 yılında 4 küçük İtalyan kentinin (Orvieto, Greve in Chianti, Bra, Positano) belediye başkanları Paolo Saturnuni önderliğinde bir araya gelerek Slow Food hareketinin kentsel boyuta taşınması gerektiğini iddia ederk Cittaslow birliğini kurmuşlardır. İlk yıllarında İtalya’da genişleyen Cittaslow hareketi günümüzde Güney Kore’den, Amerika Birleşik Devletleri’ne, Çin’den Fransa’ya yayılmış bugün 27 ülkede 174 üyeye sahip.

Cittaslow: Yaşamın Kolay Olduğu Kentlerin Uluslararası Ağı
Cittaslow, nüfusu 50.000′nin altındaki kentlerin üye olabildiği, kentlerin kendi gelenek, göreneklerini, yemeklerini, tarihsel kimliklerini korumalarını öngören bir birliktir. Cittaslow felsefesi kentlerin hangi alanlarda güçlü ve zayıf olduklarını analiz etmelerini ve sahip oldukları şartlar çerçevesinde bir strateji geliştirmelerini teşvik etmektedir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı