REKLAMI GEÇ

Buldan’da Sultani Üzüm hasadı başladı

Buldan’da Sultani Üzüm hasadı başladı

Denizli’nin Buldan ilçesine bağlı Doğanköy’de, sofralık sultani çekirdeksiz üzüm hasadına başlandı. Üzüm hasadı dolayısıyla düzenlenen tarla gününe Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu, Buldan Ziraat odası Başkanı Muammer Al, ile İl ve ilçe müdürlüğünden teknik personel ve üreticiler katıldı.

/ DENİZLİHABER / 25 Temmuz 2013 Perşembe, 14:16

Buldan Ziraat odası Başkanı Muammer Al bu yıl çok iyi bir üretim dönemi geçirdiklerini belirterek “geçen yıl yaşadığımız dolu afeti bu yıl çok şükür olmadı. Bu yıl rekoltenin 100 bin ton civarında olmasını bekliyoruz. Üretimimizin tamamına yakını iyi tarım uygulamalarına göre kontrollü olarak yapılıyor. Bu konuda il Tarım Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Üzümlerimizin yüzde 70’i ihraç ediliyor. Yurtiçindeki vatandaşlarımız da Buldan üzümünü güvenle tüketebilir” dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu ise Buldan bölgesinin Sultani çekirdeksiz üzüm üretiminde ülkemizin ilk üretimini gerçekleştirdiğini belirterek “bu sene kalite ve verimimiz çok iyi. İl müdürlüğü olarak üreticilerimizin daha kaliteli ve bol üretim yapmalarını sağlamak amacıyla bu bölgede Çiftçi Tarla Okulu ve Entegre Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY) projeleri uyguluyoruz. Ayrıca bölgede konuşlanmış erken uyarı istasyonlarımız ve tuzaklarımız sayesinde zamanında doğru ilaç kullanımını sağlıyoruz. Bu sayede hem ürün, hem kalite artıyor hem de ilaç kalıntısının önüne geçerek güvenli gıda üretimi sağlıyoruz. Tüm üreticilerimize bol kazançlı ve bereketli bir sezon diliyorum” dedi.

Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Buldan’ın ülkemizin en erken ve en güzel üzümlerinin yetiştiği yer olduğunu belirterek “Bu topraklarda yetiştirilen ürünler Avrupa’ya, Rusya’ya İngiltere’ye, Arabistan’a gidiyor. Saray sofralarını süslüyor. Üzümlerimizin kalitesi her geçen yıl daha da artıyor. Burada Tarım Bakanlığımızın büyük katkısı var. İlçe teşkilatı ve köylerdeki danışmanlar sayesinde üreticilerimiz sürekli bilinçlendiriliyor. Ben tüm üreticilerimize hayırlı hasatlar diliyorum” dedi. Konuşmalardan sonra ilk üzüm hasadı gerçekleştirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı