REKLAMI GEÇ

Buldan’da sönük kurtuluş kutlaması

Buldan’da sönük kurtuluş kutlaması

Buldan İlçesi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91’inci yıl dönümü törenlerle kutlandı. Kutlamalara vatandaşın ilgisinin yok denecek kadar az olması ise vicdanları rahatsız etti. Milyonlarca insanın esaret altında olduğu, tepelerine kurşunların yağdığı bir coğrafyada, özgürlüğün anlamının ve kıymetinin yeteri kadar bilinmemesi oldukça düşündürücüydü.

/ DENİZLİHABER / 4 Eylül 2013 Çarşamba, 14:55

Yunan askerlerinin işgalinden 4 Eylül 1922 tarihinde kurtulan Buldan’da kurtuluş yıl dönümü törenlerle kutlandı. Daha önce 4 Eylül Stadyumu’nda düzenlenen tören, saat 09.00’da Alanyazı Meydanı’nda yapıldı. Törene Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç, Belediye Başkanı AK Parti’li Mustafa Fahri Şevik, askerler, daire müdürleri, öğrenciler ve az sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin bırakılmasının ardından, Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu. Başkan Şevik, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlattığı Kurtuluş Savaşı’na Buldan’ın da tüm olanaklarıyla destek verdiğini ve 4 Eylül’de düşmanın ilçeden kovulduğunu dile getirdi. Tören, öğrenciler tarafından okunan şiirler ve halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

Törene halkın katılımının az olması dikkat çekti. Töreni izleyen vatandaşların sayısı görevli polis ve jandarmalar ile protokolden daha azdı.

Yorumlar

badem   -  Bağlantı 5 Eylül 2013, 17:39

o saatlerde tvde doktorlar cennet mahallesi vardı 🙁

vatandaş   -  Bağlantı 4 Eylül 2013, 22:37

milli bilinç adına bu millete artık ne veriliyor ki? hepimiz televizyonlarda karı koca yarışmaları izlemekten kim kiminle evlenir programları izlemekten ne hale geldik geleceğimiz çok daha kötü görmek zor değil….

mau   -  Bağlantı 4 Eylül 2013, 21:47

İNSANLARIN MİLLİ DUYGULARINI ALIRSANIZ SONUÇ BUDUR. NİYE ŞAŞIRIYORSUNUZ Kİ?AYNISI BÜTÜN MİLLİ BAYRAMLARIMIZDA DA YAŞANIYOR MAALESEF !.GETİRİLDİĞİMİZ NOKTA BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ KAYBETMİŞ HER AN DAĞILMAYA MÜSAİT BİR TOPLUM…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı