REKLAMI GEÇ

Süleymanlı’da temizleme çalışması

Süleymanlı’da temizleme çalışması

Denizli’nin Buldan ilçesindeki Süleymanlı Yayla Gölü’nde temizleme çalışması başlatıldı. Çalışmanın, gölü besleyen kanallarda yoğunlaşan alüvyon ile çevresindeki saz köklerinin yaşam alanını daralttığı gerekçesiyle yapıldığı bildirildi.

/ DENİZLİHABER / 17 Aralık 2013 Salı, 10:10

ŞENGÜL BOZ
Pamukkale Üniversitesi tarafından hazırlanan raporda, göldeki doğal yaşam alanının giderek daraldığı, gölün ölüm evresi olarak adlandırılan 4. evreye geçtiği belirtildi. Bunun üzerine üç aşamalı plan hazırlandı ve Denizli Valiliği, 2013-2015 yıllarını kapsayan programa uygun olarak temizleme çalışmasına start verdi.

Orman ve Su işleri İl Müdürü Hamdi Akan, ihaleyi kazanan firma tarafından çalışmalara başlandığını, ilk yıl 5.6 hektar, ikinci yıl 5.6 hektar ve üçüncü yıl 12.5 hektar olmak üzere toplam 23.7 hektar alanın temizleneceğini, gölün toplamda 50 hektar alana yayıldığını belirtti.

1.DERECE SİT ALANI
Öte yandan çevreciler, 2000 yılında İzmir 1 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 1. Derecede Doğal Sit Alanı ilan edilen Süleymanlı Yayla Gölü’ndeki bu çalışmaya tepki gösteriyor.

Yıllarca göl tabanına zarar verilmemesi için çaba harcandığını, koruma duyarlılığın artması amacıyla Kar ve Kır Çiçek Festivali düzenlendiğini, zaman zaman gerçekleştirilen temizleme çalışmalarının mahkemeye taşındığını hatırlatan çevreci gruplar, tepkilerini sosyal medyada dile getirdi.

Endemik bitki bakımında bölgenin çok değerli olduğunu da vurgulayan çevreciler, çalışmalar sırasında zengin bitki florası ve kuş türlerinin yaşam alanlarının zarar görmesinden duydukları endişeyi dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı