REKLAMI GEÇ

Doğdukları konağı hayra bağışladılar

Doğdukları konağı hayra bağışladılar

Buldan’dan 34 yıl önce göç eden Nihat Dönmez’in iki kızı, doğdukları konağı, babasının sattığı Halil Orpak’ın mirasçılarından geri satın alarak turizme kazandırılması için vakfa bağışladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Temmuz 2014 Perşembe, 08:30

Hayırseverleriyle ünlü Buldan, bir örnekle daha bu özelliğini gösterdi. Buldan’da berberlik yaparken 34 yıl önce İstanbul’a göç eden Nihat Dönmez’in iki kızı, doğdukları konağı önce satın aldı sonda da turizme kazandırılmak üzere bağışladı.

İstanbul’da yaşayan Filiz Çelebi ve Ayşen Algan kardeşlerin doğduğu konak, aile İstanbul’a taşındıktan sonra Halil Orpak’a satıldı. Orpak’ın vefat etmesi ve mirasçılarının konağı satılığa çıkarıldığını duyan iki kardeş geri aldı.

Kaymakam Hacı Uzkuç’u ziyaret eden iki kardeş, konağın restore ettirilerek turizme kazandırılması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bağışladı. Kaymakam Uzkuç, vefanın diğer Buldanlılara da örnek olabileceğini söyledi. Kaymakam Hacı Uzkuç “Baba ocağına sahip çıkan değerli Buldanlı hemşerilerimiz Filiz Çelebi ve Ayşen Algan hanımefendilere ve konağımızın tekrar turizme kazandırılmasında bizlere yardımcı olan Sait Yalçın beyefendiye teşekkür ederim. Değerli hanımefendiler yaptıkları bağışla hem baba ocağına sahip çıktılar, hem de Buldan’ın tarihi bir konağını turizme kazandırma anlamında bizlere destek oldular. Böylece Buldan’ın kültür değerlerinden biri daha Evliyazadeler Konağı, Yazıcıoğlu Konağı gibi bir konak daha kazanılmış oldu. Konağımız Denizli Valiliği’nin de destekleriyle en kısa zamanda restore edilecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı