REKLAMI GEÇ

DSİ yeniden kum almaya başladı

DSİ yeniden kum almaya başladı

DSİ, Buldan’ın Doğan Mahallesi’ndeki ocaktan ara verdiği kum almaya yeniden başladı. Üzüm üreticileri, çıkan tozun ürüne zarar vereceği gerekçesiyle DSİ’nin faaliyetine son vermesini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mart 2016 Pazar, 11:47

Buldan’da yapımı devam eden sulama inşaatları için Doğan Mahallesi yakınlarında bulunan ocaktan DSİ’nin kum alma isteğine yöredeki üreticiler, “Çıkan toz Türkiye’nin en erken yetişen ve ihraç edilen sofralık çekirdeksiz sultaniye üzümü bağlarına toz zarar veriyor” diyerek karşı çıkmış, bunun üzerine Buldan Belediyesi referandum düzenlemiş, mahalle halkı kum ocağına ruhsat verilmemesi yönünde oy kullanmıştı.

Ancak, DSİ buradaki kum ocağından vazgeçmedi. Yine Doğan Mahallesi sınırları içinde bulunan bir başka araziden kum almaya başladı. DSİ’nin kendi arazisi olan 84 bin metrekare alandan kum almaya başlamasına tepki gösteren Doğan Mahallesi Muhtarı Ahmet Boynikar, “Burası tüm dünyaya ihraç edilen Türkiye’nin en kaliteli ve en erken yetişen sofralık sultaniye çekirdeksiz üzümünün yetiştiği bölge. Yakında Cindere Barajı’ndan sulama da başlayacak. Bu güzel arazilerin kum ocakları ile katledilmesine karşıyız. DSİ eğer kuma çok ihtiyacı varsa, daha önce kullandığı ve hala verimli olan eski kum ocağını kullansın” dedi.

KAYNAK: Buldan’da Yaşam

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı