REKLAMI GEÇ

Efsane Gergedan Böceği Buldan’da çıktı

Efsane Gergedan Böceği Buldan’da çıktı

Denizli’nin Buldan İlçesinde yaşayan Ergun Boyacı isimli vatandaş, bir bağ evinde gergedan böceği yakaladı. Avrupa’da zaman zaman 90 bin dolara kadar satıldığı efsanelerinin dolaştığı gergedan böceğini evinde bulan Ergun Boyacı, para kazanmanın peşinden değil doğal hayatından peşinden koştu, böceği doğal yaşama bırakmayı tercih etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2015 Pazartesi, 11:48

İlk önce Ağrı, sonra Erzurum’da ortaya çıkan Gergedan böceği, hakkında bedelinin 90 bin dolara kadar çıktığı haberleri yapılınca bir anda Türkiye gündemine oturmuş, hatta yurdun çeşitli yerlerinden vatandaşların gergedan böceği aradığına dair haberler peşi sıra gelmişti.

Kimisi yakaladığı böceği evinde beslerken kimisi de ‘Alacaklarını bekliyorum’ diye ilanlar yayınlatmıştı.

Efsane Gergedan böceği son olarak Buldan’da da ortaya çıktı. Buldan’ın Haydar bağları mevkiindeki bağ evinde kalan Ergun Boyacı bağ evinin bahçesinde Gergedan böceğini yakaladı. Ama diğerleri gibi ne satmaya kalkıştı ne de evinde besledi. Canlıların tabiatı olan doğal yaşama bıraktı.

Bulduğu böceğin fotoğrafını çektikten sonra doğal yaşamına geri bıraktığını söyleyen Ergun Boyacı, “Akşam saatlerinde bağ evimde son zamanlarda sıkça gündemde olan gergedan böceği buldum.90 bin dolar ettiği söylentilerine inanmıyorum. Etse de benim için bir önemi yok. Böceği doğal yaşamına geri bıraktım. Böceği merak eden arkadaşlarım yanıma gelirken ben de onlara çekmiş olduğum fotoğrafı gösterdim “dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı