REKLAMI GEÇ

Eski cezaevinde artık el sanatları sergilenecek

Eski cezaevinde artık el sanatları sergilenecek

Buldan Belediyesi tarafından 2011 yılında Adalet Bakanlığı’ndan devralınan cezaevi, el sanatları müzesi olacak. Müzede geçmişten günümüze Buldan dokumacılığının gelişimi sergilenecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2019 Perşembe, 11:50

Buldan Belediyesi, ilçede bulunan eski cezaevini el sanatları müzesine dönüştürmek için çalışma başlattı. 2011 yılında Adalet Bakanlığı’ndan devralınan cezaevinde bundan sonra, geçmişten günümüze Buldan dokumacılığının gelişimi sergilenecek. Ayrıca bal mumundan heykellerde sergiye eşlik edecek.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, 1870’li yıllara ait eski cezaevi binasının 2011 yılında Adalet Bakanlığı’ndan devralarak el sanatları merkezi olarak ilçe halkının hizmetine sunulduğunu hatırlatarak, “Artık burayı müze olarak turizme kazandırmak istiyoruz. Müzemizi Denizlili ünlü modacı Fatma Ünal’ın Buldan Dokuması tasarımları süsleyecek. Buldan dokuması köklü bir geleneğin günümüze uzantısıdır. Dokumanın tarihi Bizans, Roma ve Helenistik dönemlere kadar uzanmaktadır. Buldan dokumasının geçmişten günümüze gelişimini yansıtan müze projemizde sergilenecek ürünlere bal mumundan heykeller eşlik edecek” dedi.

Başkan Şevik’e efe kıyafetli bez bebek hediye etti
Denizlili ünlü modacı Fatma Ünal, Buldan Belediyesi ile geçmişte çok güzel çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak “Bizim eski ürünlere hayat veren ‘Annemin Sandığı’ adlı projemiz var. Bu projemizi Buldan’da da hayata geçirerek, sandıktan çıkan iğne oyası, kanaviçe ve günümüzde kullanılmayan bir çok parçayı günümüz modasıyla yeniden hayat verebiliriz” diye konuştu ve Başkan Şevik’e efe kıyafeti giydirilmiş bez bebek hediye etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı