REKLAMI GEÇ

Halk kum ocağına “Hayır” dedi

Halk kum ocağına “Hayır” dedi

Buldan’ın Doğan Mahallesi’nde DSİ’nin açmak istediği kum ocağına yapılan referandumda halk “Hayır” dedi. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Doğan Mahallesi sakinlerinin iradesinin her şeyin önünde olduğunu belirterek, “Onlar istemiyorsa yapılmayacak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Kasım 2014 Pazar, 16:54

Buldan’ın Doğan Mahallesi’nde DSİ’nin gölet ve sulama kanalı inşaatlarında kullanılmak üzere açmak istediği kum ocağı için bölgedeki üzüm bağlarının zarar göreceği gerekçesiyle yükselen itirazlar üzerine, CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, referandum kararı almıştı. 

Doğan Mahallesi sakinleri bugün sandık başına giderek kum ocağı isteyim istemedikleri yönündeki tercihlerini sandığa yansıttı. 257 mahalle sakininden 197’sinin oy kullandığı referandumda oyların 196’sı geçerli sayıldı. 179 vatandaş, kum ocağına “Hayır” dedi. 17 vatandaş ise “Evet” oyu verdi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, ilçe için önemli bir yatırım olan kum ocağının açılması ile üzüm bağlarının göreceği zarar arasında kararsız kaldıklarını, bu nedenle sözü halka bıraktıklarını belirterek, “Vatandaşlarımız sandığa giderek, kum ocağı istemediklerini ortaya koydular. Biz halka rağmen bir şeyler yapma taraftarı değiliz. Demokrasi anlayışımız da halkın iradesine saygı duymayı gerektiriyor. Bizim için artık konu kapanmıştır. Halk yapılmasın diyorsa yapılmayacak. Arazi de başka bir şekilde değerlendirilecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı