REKLAMI GEÇ

Yeniden hayata dönen cezaevi örnek oldu

Yeniden hayata dönen cezaevi örnek oldu

Buldan Belediyesi’nin restore ettirerek 2011 yılından El Sanatları Merkezi’ne dönüştürdüğü eski cezaevi diğer ilçelere de örnek oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ekim 2020 Salı, 16:01

Türkiye genelinde Sultanahmet, Ulucanlar ve Sinop Cezaevlerinin ardından, Adalet Bakanlığından devralınan ve Buldan Belediyesi tarafından restore edilerek 2011 yılından beri El Sanatları Merkezi olarak ziyaretçilerini ağırlayan eski cezaevi, Denizli ve Ege Bölgesi’ne örnek oldu. Buldan uygulama örneğinden yola çıkılarak, Denizli’nin birçok ilçesinde atıl durumda bekleyen cezaevlerine kültürel ve sosyal işlevsellik kazandırılması için ilgili kamu kurumları tarafından çalışma başlatıldı.

1870’li yıllarda Kaza Kaymakamlık binası olarak inşa edilen ve yaklaşık 75 yıl hizmette kullanılan hükümet konağıyapısıyla aynı mimari özelliğe sahip olan eski Cezaevi’nin koğuşlarında bugün Buldan dokumacılığının dünü ve bugününü sembolize eden dokuma teknolojisi sergileniyor.

Cezaevinde devam eden sergilemenin “Dokuma Müzesi” olarak değerlendirilmek üzere geliştirileceğini belirten Başkan Şevik, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik ve 2011 yılında Adalet Bakanlığı’ndan devralarak, eksi hükümet konağı ile birlikte restore ettik. Bugün El Sanatları Merkezi’nin (BELKÜM) bir bölümü olarak ziyaretçilerin uğrak yeri olan eski cezaevini, sürdürmekte olduğumuz kültür turizmi politikamıza uygun olarak, daha geniş ve kapsamlı bir düzenleme ile dokümanter ve teknolojik özellikli dokuma müzesi olarak değerlendireceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı