REKLAMI GEÇ

Kate Moss’a Buldan peştamalı

Kate Moss’a Buldan peştamalı

Denizli’nin dünyaca ünlü Buldan işi yöresel el dokumaları, Bodrum Türkbükü’nde satılmaya başladı. Buldanlı işadamı Mehmet Mutsak’ın, Türkbükü’nde açtığı Buldanevi isimli iki katlı otantik mağaza kğısa sürede ünlülerin ilgi odağı haline geldi. Buldanevi’nin ünlüleri arasında Dünyaca ünlü İngiliz manken Keta Moss da var. Moss, buldan dokuma peştamalı ve iki kese satın aldı.

/ DENİZLİHABER / 28 Haziran 2013 Cuma, 12:41

ŞENGÜL BOZ 
Denizli’nin kendine özgü mimarisi ve el dokuması ev tekstil ürünleriyle ünlü İlçesi Buldan’da faaliyet gösteren İşadamı Mehmet Mutsak, ilçenin iki güzelliğini bir marka altında birleştirdi. Buldanevi markasıyla el dokuması ürünleri hem Buldan’daki Evliyazadeler Konağı’nda satan hem de dünyanın dört bir yanına ihracat eden İşadamı Mutsak, İstanbul’un gözde merkezlerinde satışa sunulan koleksiyon üretimleri de yapıyor.

TÜRKBÜKÜ’NDE MAĞAZA AÇTI
Mutsak son olarak Türkiye’nin belki dünyaca bilinen en önemli turizm merkezi Bodrum’da, hatta Bodrum’un ünlüler durağı Türkbükü’nde bir mağaza açtı. Buldan mimarisini yansıtan iki katlı bir binada Buldanevi markasıyla el dokuması ürünler satmaya başlayan Buldanlı işadamı, aynı zamanda mağazada ahşap el tezgahlarında Buldan işi ev tekstil ürünlerini de dokutuyor.

denizli-buldan-kate-moss-pestemal-ic-1

ÜNLÜLER AKIN EDİYOR
Kısa sürede ünlülerin ilgisi haline gelen Buldanevi’nden sinema ve spor camiasından çok sayıda ünlü Türk alışveriş yaptı. Buldanevi’nin müşterileri arasına giren yerli ünleler arasında Erdal Özyağcılar, Ayşe Kökçü, Volkan Demirel gibi isimler de bulunuyor.

MOSS PEŞTAMAL VE KESE ALDI
Buldanevi’nin yabancı müşterileri arasına önceki gün dünyaca ünlü İngiliz Manken Kate Moss da girdi. Moss, tatil için geldiği Bodrum Türkbükü’nde Buldanevi’ne girip bir adet Buldan peştamalı ve iki kese aldı.

AMAÇ DÜNYAYA AÇILMAK
İşadamı Mutsak’ın da mağazada olduğu sırada Buldanevi’ne gelen ünlü mankenin kim olduğunu uzun süre düşünen mağaza çalışanları, bir türlü ismini çıkaramadı. Mutsak, “Arkadaşlara hanımefendinin kim olduğunu sordum. Onlar da benim gibi çok tanıdık bulmalarına rağmen günlük kıyafetleri nedeniyle çıkaramadılar. Ertesi gün gazeteyi açtığımızda Moss’un Türkbükü’nde olduğunu gördük. Hemen kredi kartı ekstrelerine baktım. Kate Moss yazıyordu. Fotoğraf çekememiştik ama en azından kredi kartı ekstresinin bir kopyasını facebook sayfasında paylaştık” diye konuştu.

denizli-buldan-kate-moss-pestemal-ic

NEWYORK’TA DA SATILIYOR
Buldan’da 200 yıllık Evliyazade Konağı’nı restore ettirip, Buldan Kültür Evi olarak hizmete sokan ve yöresel el dokumalarının yanı sıra Buldan’ın yemek kültürünü de yaşatmaya çalışan Mehmet Mustak “Buldan yöresel el dokumalarımızın kalitesi dünya çapında tanınmaktadır. Bizde Buldanevi markamızla dışa açılmanın en uygun yeri olan Bodrum’da şubemizi açmaya karar verdik. Mağazamızda kendi üretimimiz olan peştamal, şal, fular, kravat ve bornoz kreasyonlarımızı turizmde marka olmuş Bodrum’da tanıtmak ve satışını yapmak istiyoruz. Turizmde marka olan Bodrum ile tekstilde marka olmuş Buldan’ı Buldanevi markamızla bütünleştireceğiz. Buldanevi markasını tüm dünyaya duyurmak amacındayız. Gerek Buldan’ın tanıtımı, gerekse de Buldanevi markamızın tanıtımı anlamında çok başarılı çalışmalar yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Mutsak, “1993 yılında mesleğe atıldığımız günden bu güne daima hedefimiz en iyiyi en güzeli üretmek ve insanlarla buluşturmak ve şık ürünlerimizle insanlara kendilerine özel hissettirmeyi amaçladık. Bu gün yüzden fazla ürün çeşidimiz mevcut. Bu ürünlerimiz başta ülkemizin kaliteli güzel mağazalarında satışa sunulmakla birlikte İstanbul Kapalıçarşı, Mısırçarşısı, Sultanahmet gibi mekanlarda uzun süredir pazarlanmakta. Ayrıca ABD, Avusturalya, Meksika, Kanada, Yenizelanda, Brezilya, İsveç, İsviçre, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Avusturya, Ukrayna, Mısır gibi ülkelerle çalışıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı