REKLAMI GEÇ

Kekik üretiminde Buldan söz sahibi

Kekik üretiminde Buldan söz sahibi

Türkiye’deki kekik üretiminin yüzde 85’inin Denizli, Denizli’deki üretiminde yüzde 70’inin Buldan’da gerçekleştiği belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Şubat 2016 Cuma, 09:30

Kekik üretimini desteklemek ve ürün kalitesini artırmak amacıyla Kütaş Kekik Kulübü, tarafından düzenlenen “Kekik Paneli” Karahayıt’taki bir otelde yapıldı. 250 dolayında üreticinin katıldığı panelde üretim, hasat ve pazarlamada karşılaşılan sorunlar ile çözüm önerileri konuşuldu.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, panelin açılış konuşmasında, dünyadaki kekik üretiminin yüzde 75’nin Türkiye’de gerçekleştirildiğini belirterek, “Ülkemizdeki kekik üretiminin de yüzde 85’i Denizli’de yapılmaktadır. İlimizdeki kekik üretiminin yüzde 70’i ise Buldan’da gerçekleşmektedir” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu da, tarımsal pazarlama konusunda sıkıntı çekildiğini, ancak kekiğin son yıllarda istenilen ve üreticiyi memnun eden fiyatlarda satıldığını söyledi.

Kütaş Tarım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kazım Gürel ise, Kütaş Kekik Kulübü’nü kurarken 45 kişiyle çıktıklarını, üç ayda 335 kişiye ulaştıklarını, üreticilere dikim, bakım, fidelik, zirai mücadele konularında teknik yardım ve ücretsiz hizmet sunacaklarını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı