REKLAMI GEÇ

Koltuğa oturdu para derdine düştü

Koltuğa oturdu para derdine düştü

Denizli’nin buldan ilçesinde CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, görevi devralmasından hemen sonra karşılaştığı ilk sorun maddi kriz oldu. Gülbay, “420 bin lira bulamazsam personel maaşı ödeyemeyeceğim” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 16 Nisan 2014 Çarşamba, 10:13

Buldan belediyesi, 30 Mart yerel seçimlerin ardından yaşanan yeni görevlendirmelerle çalkalanıyor. Belediyenin çeşitli birimlerinde yardımcı personel olarak görev yapan 3’ü üniversite mezunu 5 kadın, seçimlerin ardından çöp toplama ve temizlik işlerinde görevlendirildi. Ayrıca taşeron firma kanalıyla belediyede görev yapan işçilerden 97’sinin de görev yerleri değiştirildi.

Buldan Belediyesi’nin hizmet alanının daraldığını ve bu işçileri istihdam edemeyeceğini ileri süren Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, “Dışarıdan hizmet alımından yararlanılarak belediyeye alınan 97 işçiyi istihdam edecek alan bulamadım. Çünkü Büyükşehir Yasası ile bazı hizmetler Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan DESKİ tarafından gerçekleştirilecek. Önceki yıllarda olduğu gibi, belediyemiz artık su ve kanalizasyon hizmeti vermeyecek. Mezarlık hizmeti yok, itfaiye hizmetleri yok. Ben bu işçileri ne yapayım” açıklamasını yaptı.

ic

SEÇİMDEN OLUŞAN ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ TEMİZLİYORLAR
Aralarında kadınlarında bulunduğu ve belediye temizlik işçilerinden oluşan bir grubun, 30 Mart yerel seçimlerinde rastgele yapıştırılan ve çevre kirliliği oluşturan sticker ve afişleri temizlediğini belirten Başkan Gülbay, “Temizlik işçisi olmak ayıp değil. Ay sonuna kadar bir şekilde bu işçileri değerlendireceğiz. Daha sonra, 1 Ocak 2014 tarihinde imzalanan ve 1 yıllık hizmet alım anlaşmasını feshetmenin hukuki yollarını arayacağız. Bu işten ne belediyemiz, ne de işçilerimiz zarar görsün istemiyorum” dedi.

İSTİHDAM OLANAKLARI ARAŞTIRILIYOR
Taşeron firma personeli 97 kişiye iş olanaklarının da araştırıldığını anlatan Gülbay, “Biz kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Buldan’da belediyemiz İş Bulma Kurumu gibi çalışıyor. İşçilerimize uygun işlere yerleştirmek için elimizden geleni yapacağız” diyerek, özel bir şirketin elemanı olan işçilerinde mağdur edilmeyeceğinin sözünü verdi.

“420 BİN TL BULAMAZSAM…”
Belediye kasasında bir kuruş olmadığını ve ay sonuna kadar 420 bin lira bulamazsa personel maaşlarını ödeyemeyeceğini duyuran Başkan Mustafa Gülbay, “Belediyede 158 personel var. Ay sonunda bunların maaşını bile ödeyecek bütçemiz yok. Eğer ay sonuna kadar 420 bin lira bulamazsam personel maaşını ödeyemeyeceğim” diye konuştu.

97 işçinin sözleşmesini feshetmek için hukuki yolları araştırdıklarını kaydeden Gülbay, “Bu işçileri istihdam edecek alan bulamıyorum. Söyleyin sözleşmelerini feshetmeyip de ne yapayım?” diye sordu.

Yorumlar

Çatalçeşmeli   -  Bağlantı 16 Nisan 2014, 17:59

Başkan param yok diye feryat ediyor. para olmadan hizmet nasıl olacak? Hizmet yapanlar paraları olmasa bu faaliyetleri yapabilirler mi? Sadece ideoloji temelinde eleştiri yapmak marifet değil.

Ramazan AYDIN   -  Bağlantı 16 Nisan 2014, 16:43

Sayın başkan,belediyecilik hazır para ile yapılmış olsaydı bende belediye başkanlığı yapardım.Laf değil hizmet üretin lütfen.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı