REKLAMI GEÇ

Merhum Alparslan Türkeş’in adı, parka verilecek

Merhum Alparslan Türkeş’in adı, parka verilecek

Buldan Belediye Meclisi, kasım ayı toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in başkanlığında toplanan meclis, Buldan belediyesi tarafından yeni yapılacak olan parka Merhum Alparslan Türkeş’in adının verilmesini görüştü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Kasım 2019 Cumartesi, 12:08

Buldan Belediye Meclisi kasım ayı toplantılarını tamamladı. Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, görüşülen maddeler oy birliği ile kabul edilirken, MHP Lideri merhum Alparslan Türkeş’in adının, Buldan Belediyesi tarafından yapılması planlanan yeni parka verilmesiyle ilgili madde Meclis gündemine alındı.

Ayrıca Ege Üniversitesi’nde 20 Şubat 2015 tarihinde menfur bir saldırıyla öldürülen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adının da Buldan’da yaşatılmasıyla ilgili çalışmalarının olacağını açıklayan Başkan Şevik, “Meclis üyelerimizden MHP lideri Alparslan Türkeş’in adının Sarayköy Caddesi’ne verilmesiyle ilgili teklif geldi. Ancak, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin cadde, park ve sokak isimlerinin değiştirilmemesi gerektiği yönünde kararı var. O nedenle Merhum Alparslan Türkeş’in adının, İlçe girişinde Duran Çeşmesi olarak bilinen alanda yapılması planlanan yeni parka verilmesinin daha doğru olacağını meclis üyeleri tarafından oy çokluğu ile kabul edildi. Parkımız tamamlandığında Belediye Meclisimizin alacağı karar ile Alparslan Türkeş’in adı buraya verilecektir” dedi.

Şevik, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adının ise uygun bir parka verilerek ülkücü şehidin adının Buldan’da yaşatılacağını vurguladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı