REKLAMI GEÇ

Mustafa Şevik, salgınları araştırıp kitap yazdı

Mustafa Şevik, salgınları araştırıp kitap yazdı

Pandemi sürecinde Antik Çağ’dan günümüze yaşanmış salgınları ve sonuçlarını araştıran Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, derlemelerini “Dünya Sağlık Örgütleri ve Dünyayı Sarsan Salgınlar” adlı kitapta topladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Haziran 2020 Perşembe, 09:50

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Antik Çağlardan günümüze kadar yaşanmış salgın hastalıkları araştırdı. Şevik, derlemelerini Dünya Sağlık Örgütleri ve Dünyayı Sarsar Salgınlar kitabında topladı.

Kitabın koronavirüs salgınının bir eseri olduğunu söyleyen Şevik,“Dünyanın başına bela olan Korona virüsü nedeniyle yaşadığımız şu kısıtlı günleri değerlendirmek amacıyla başladığımız öğrenme çabası sonucu, elinizdeki kitapçık ortaya çıktı. Derleme niteliğindeki kitap için, sayısız makale okuduk. Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere, tarih, arkeoloji ve sağlık araştırmaları alanında yazılmış çok çeşitli akademik araştırmadan doğrudan faydalandık. Dünya Sağlık Örgütü’nün kaynaklarına başvurduk. Eski çağlar tarihini araştıran ve yazan arkeologların eserlerini dikkatle elden geçirdik. Tez veya doktora çalışması olarak sağlık muhtevalı eserler ortaya koyan üniversite personeli doktor ve araştırmacıların makale ve sunumlarına özenle alaka gösterdi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı