REKLAMI GEÇ

Öğrencilere içki servis ettirilmesine inceleme

Öğrencilere içki servis ettirilmesine inceleme

Buldan Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencilerine, ilçede düzenlenen bir resepsiyonda içki servisi yaptırıldığı iddiaları üzerine, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü inceleme başlattı.

/ DENİZLİHABER / 3 Aralık 2009 Perşembe, 17:56

Buldan’da 28 Ekim tarihinde İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen resepsiyonda, meslek lisesi öğrencilerine garsonluk yaptırarak davetlilere içki dağıttırıldığı iddiaları sonrası, konuyla ilgili inceleme başlatıldı.

Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Bu konuyla ilgili inceleme ve araştırmamız devam ediyor. Doğruysa acı bir durum, ayrıca eğitim camiasına yakışmaz. Konuyla yakından ilgileniyoruz ve takipçisiyiz. Belgeleri araştırıp bulmaya çalışıyoruz o zaman gerekeni yapacağız. Ayrı bir basın toplantısı da düzenleyeceğim” diye konuştu.

Öte yandan Memur Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert, Buldan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencilerinin garson olarak kullanılıp içki servisi yaptırılmasına tepki gösterdi. Sert, düzenlediği basın toplantısında, Anayasa’da gençlerin alkolden uzak tutulması görev olarak yer almasına rağmen öğrencilere içki servisi yaptırılmasının suç teşkil ettiğini söyledi. Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Sert, “Öğrencilere içki servisi yaptırılması, eğitim camiasını ve bizleri rahatsız etti. Katsayı farkının ortadan kaldırılmasının iptal edilmesinin tartışıldığı bu günlerde meslek liseli öğrencilerin garson olarak kullanılması, halkta ve eğitim camiasında tepkileri daha da artırmıştır. Öğrencilere yapılan bu ayıbın sorumlularının gerekli hesabı vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Geleceğe hazırlanan gençlerin bu şekilde alkolle aynı ortamda hizmet ettirilmesi, başta Anayasa olmak üzere yasalara da aykırıdır” dedi.

Buldan Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Okulu Müdürü Perihan Ertan, kendisinin dışarıdan barmen getirtmek istediğini ancak 300 TL istedikleri için okul aile birliğinin bunakarşı çıktığını söyleyerek, “Bu öğrenciler mezun öğrenciler. Bizim başarımızı çekemiyorlar. Birileri AKP’ye yaranmak için böyle suç duyurusunda bulundu ve şikayet etti düşüncesindeyim. Resepsiyonda, protokol, herkes vardı. Bizim alkolün yanında alkolsüz kokteyllerimiz, tuzlu ve tatlı servislerimiz de vardı. Ben inanan bir kişiyim. İsteyen istediğini içer. Ben alkol kullanmıyorum. Serviste ben çocuklara söyledim ‘içkili olduğunu söyleyin’ diye. İçki kullanmayan birisi yudumlamış da olabilir. Bilemem. Ben bu konulara çok hassasım. İçki içmeyen birisi hava için terslik yaratmak için ben yudumladım da diyebilir. Bunu da yapan, şikayet eden bir eğitimci” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı