REKLAMI GEÇ

Osmanlı arşivindeki Buldan sergilendi

Osmanlı arşivindeki Buldan sergilendi

Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’nde görevli tarihçi ve arşiv uzmanı Muzaffer Çetin, Osmanlı arşivinden Buldan ile ilgili bulduğu belgeleri sergileyerek, ilçenin tarihiyle ilgili bilgi akışı sağladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ağustos 2015 Perşembe, 12:09

Tarihçi ve arşiv uzmanı Muzaffer Çetin, İstanbul Kağıthane’de bulunan Başbakanlık Devlet Arşivleri’nde, Denizli ve çevresi ile ilgili belgeleri ortaya inceleyerek, bunların tercümesini yapıyor. Çetin, bu çalışmaları sırasında Buldan ile ilgili çok sayıda belge buldu.

Edindiği bilgi ve belgeleri ilçe halkıyla paylaşmak isteyen Çetin, Buldan’da sergi açtı. Sergiyi gezen Buldanlılar, yaşadıkları ilçe hakkında bilmedikleri ya da yanlış bildikleri pek çok doğruyu öğrenme fırsatını buldu.

Fatih Sultan Mehmet dönemine kadar uzanan belgelerin bulunduğu ciltlerin insan boyunda istiflenmiş hali ile uzunluğunun 126 kilometreyi bulduğunu belirten Muzaffer Çetin, bu belgelerin tümünün incelenmesi için ömrünün yetmeyeceğini, ancak elinden geldiğince Denizli ve çevresi ile ilgili belgeleri gün ışığına çıkarmaya çalışacağını söyledi.

Muzaffer Çetin Buldan’la ilgili olarak da Osmanlı belgeleri ve açıklamalarından oluşan yaklaşık 600 sayfalık bir kitap üzerinde çalıştıklarını, gerekli yardımı gördüklerinde hemen baskıya geçeceklerini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı