REKLAMI GEÇ

Öztürk; “Buldan’da sağlık ağı genişlemeye devam edecek”

Öztürk; “Buldan’da sağlık ağı genişlemeye devam edecek”

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, sağlık hizmetlerini yerinde değerlendirmek, hasta ve çalışan memnuniyetini arttırmak için yaptığı ilçe ziyaretlerine Buldan ile devam etti. Öztürk ilçede bulunan sağlık tesislerini ziyaret ederek yürütülen hizmetleri değerlendirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Eylül 2019 Perşembe, 12:20

İlçe ziyaretleri kapsamında Kale, Tavas, Sarayköy, Honaz, Çivril ve Çameli’de değerlendirmelerde bulunan Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk’ün şimdiki durağı Buldan oldu. Öztürk Buldan’da Toplum Sağlığı Merkezi, Acil Sağlık İstasyonu, Aile Sağlığı Merkezi ve Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde incelemelerde bulunarak sağlık çalışanlarının görüş ve önerilerini dinledi.

Ziyaretler sırasında Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne giden Öztürk hastanenin coğrafi konumu, Güney, Sarayköy ve Manisa’nın ilçelerine yakınlığından dolayı önemli bir bölgede yer aldığını belirterek; “131 yataklı A2 dal grubu olan hastanemiz Arif Cerit ve Dr. Abdullah Sayıner binası olmak üzere iki yerleşkede hizmet vermektedir. Hastanemizde yataklı servisler, poliklinikler, laboratuar, görüntüleme hizmetleri, ağız ve diş sağlığı hizmetleri, evde sağlık hizmetleri, ameliyathane, doğumhane, pulmoner rehabilitasyon merkezi, uyku laboratuarı, İşitme tarama ünitesi, Yoğun Bakım Ünitesi ve Palyatif Bakım Merkezi bulunmaktadır. Yine hastanemizde dijital röntgenler, USG, Bilgisayarlı Tomografi gibi görüntüleme cihazları vardır” dedi.

BULDAN’DA HİZMET AĞINI GENİŞLETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Buldan’a yapılan sağlık yatırımlarında her zaman Buldanlı hayırseverlerin desteğini aldıklarının altını çizen Öztürk; “ 2015 yılında Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği dönemimden başlayarak günümüze kadar devam eden süreçte Buldan halkıyla el ele hastanedeki çıtayı her yıl bir üste çıkardık. Yapılan yatırımlara şöyle bir bakacak olursak ilçede yoğun bakım ihtiyacını ortadan kaldırmak için 6 yataklı 1. Seviye Erişkin Yoğun Bakım Ünitesini hizmete açtık. Horlama, uykuda solunum problemi ve uykusunu yeterince alamama gibi rahatsızlığı olan hastalar için uyku laboratuarını kurduk. Hastane bünyesinde Göz ve KBB kadroları oluşturduk. Gerekli tıbbi cihaz ve poliklinik donanımlarını tamamlayarak KBB ve Göz Polikliniklerini hizmete açtık. Denizli genelinde yaptığımız okul çağındaki çocuklarda göz taraması projemize de ilk kez Buldan’da start verdik. Hastalarımıza daha konforlu hizmet vermek için Acil Servis, Sterilizasyon Ünitesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi ve Poliklinik girişleri ve konferans salonunu yeniledik. Mevcut röntgen cihazlarının Dijitilizasyonu yaptık. İşitme Ünitesi ve Bilgisayarlı Tomografiyi hastaneye kazandırdık. Yine tıbbi ve cerrahi tedavi şansı olmayan hastaların son günlerini daha iyi ortamda, kaliteli geçirmelerini sağlamak için 10 yataklı Palyatif Bakım Merkezi açtık. Çok yakında Buldan’da hizmet ağımızı daha da genişleteceğiz bunun da müjdesini çok yakında paylaşacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı