REKLAMI GEÇ

PANAYIR DEĞİL, FESTİVAL YAPACAĞIZ

PANAYIR DEĞİL, FESTİVAL YAPACAĞIZ

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, bu yıl 14’ncüsü düzenlenecek Buldan Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali için iddialı konuştu. Gülbay, “Adına yakışır bir festival yapacağız, seneye daha kapsamlı olacak” dedi.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2014 Cuma, 10:01

Buldan’da 14 yıldan bu yana geleneksel olarak düzenlenen Buldan Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali’nin hazırlıkları tamamlandı. Programın belirlendiği festival için geri sayım başlarken, bu yıl bir takım değişiklikler de yapıldı. 6-8 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde, yarışmalardan konserlere, turnuvalardan gösterilere kadar pek çok etkinliğe yer verilecek.

FESTİVAL HAVASI

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, festivalin seçimlerden hemen sonraya denk gelmesi nedeniyle çok iyi hazırlanamadıklarını ama geçen yıllardan daha güzel bir organizasyon planladıklarını söyledi. Geçmiş yıllarda festivalin panayır havasında düzenlendiğini belirten Gülbay, “Etkinlik alanlarını dağıtarak, festivali daha geniş bir kitleye yaydık. Konserler ayrı bir yerde, gösteriler ayrı bir yerde ve panayır bölümü ayrı bir yerde olacak. Böylelikle, panayır görüntüsünden çıkararak tam bir festival havası yaşatacağız” dedi.

BULDAN SOKAKLARI SANAT KOKACAK

Festivalin ‘kültür’ içeriğinin daha da zenginleştirildiğini belirten Başkan Gülbay, “Bir sokakta müzisyenler, diğer sokakta ressamlar olacak. Buldan’da sanatı ve kültürü yaşatacağız. İleriki yıllarda hem el sanatlarının, hem sanatın, hem tarihin yaşatıldığı; sadece Buldanlıların değil, herkesin gelmek isteyeceği festivaller organize edeceğiz” diye konuştu.

FESTİVAL PROGRAMI

6 Haziran Cuma günü protokolün de katılımıyla başlayacak olan festivalin ilk gününde geleneksel el sanatları gösterileri ve konserler olacak. İkinci gününde ise satranç turnuvası düzenlenecek, UNESCO Yaşayan İnsan Hazineleri Listesi’nde ismi bulunan Hayri Dev ve Ege türküleri ile tanınan Tolga Çandar konser verecek. Festivalin son gününde dokuma yarışmaları, defileler ve Edip Akbayram konseri olacak. Festivalin büyük bölümü Alanyazı Meydanı ve Nuri Akın Parkı’nda yapılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı