REKLAMI GEÇ

Sarımahmutlu’ya Merkez Efendi Müzesi

Sarımahmutlu’ya Merkez Efendi Müzesi

Mesir macununun mucidi ve ünlü hekim Merkez Efendi’nin ismi doğduğu yer olan Buldan’ın Sarımahmutlu Mahallesi’nde yaşatılacak. Sarımahmutlu’da, Merkez Efendi’nin doğdu ev restore ettirilerek müzeye dönüştürülecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Temmuz 2015 Perşembe, 17:31

Sarımahmutlu Merkezefendi Derneği tarafından Sarımahmutlu Mahallesi’nde iftar yemeği verildi. İlk kez düzenlenen iftar yemeğine çevredeki yerleşim yerlerinden de katılım oldu. Dernek başkanı Şinasi Durusoy, “Köyümüzden çıkan ünlü tıp adamı ve bilgin Merkez Efendi’nin adını taşıyan bir dernek kurduk. Merkez Efendi’yi bizler dışında herkes sahiplenmiş ama biz bir türlü gereken sahiplenmeyi yapamamışız. Bu artık son bulsun, Merkez Efendi’yi en fazla kendi köylüleri, kendi hemşehrileri sahip çıksın diye bu derneği kurduk. Amacımız tüm dünyaya Merkez Efendi’nin doğduğu köyün Sarımahmutlu olduğunu anlatmak” dedi.

AİLESİNİN YAŞADIĞI EVİ SATIN ALDILAR
Merkez Efendi’nin ailesinin yaşadığına inandıkları bir evi satın aldıklarını ifade eden Durusoy, “Bu evi aslına uygun olarak restore ettirip Merkez Efendi Müzesi haline getireceğiz. Merkez Efendi artık köyüne geri dönecek. İftar yemeğimiz de çalışmalarımızın ilk adımıdır. Bu yemekle birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, güç birliğini oluşturmak ve ileride atacak olduğumuz adımların birlik ve beraberlikle yapılmasını sağlamak içindir. Katılımın yüksekliği bize büyük moral verdi” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı