REKLAMI GEÇ

Şevik, Sağlıklı Kentler Birliği toplantısında

Şevik, Sağlıklı Kentler Birliği toplantısında

Bursa’da yapılan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Meclis Toplantısında Denizli’yi, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ile Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik temsil etti. Korona virüsü toplantının ana gündem maddesini oluşturdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ağustos 2020 Çarşamba, 12:48

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin (SKB) 33. olağan meclis toplantısı, Bursa’da gerçekleştirildi. Almira Otel’deki toplantıya, Başkan Aktaş, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile birlikte üye belediyelerin temsilcileri katıldı.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçe belediyesi, 74. üye olarak birliğe kabul edildiği toplantıda ayrıca, encümen ile plan ve bütçe komisyonu üyeleri de belirlendi.

Pamukkale Belediye Meclis Üyesi Sevgi Çölhan’ın SKB Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’na seçildiği toplantının ana gündem maddesini Kovid-19 oluşturdu.
Pandemi süreciyle birlikte belediyelerin sorumluluğunun arttığının vurgulandığı Meclis Toplantısını değerlendiren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Toplumun herhangi bir sıkıntıda ilk başvurduğu, destek istediği kurumların başında belediyelerin geldiğini belirterek, “Pandemi sürecinde edindiğimiz tecrübeleri, geliştirerek covid-19’a karşı ülkemiz ve devletimiz lehine nasıl daha fazla katkı sağlayabileceğimizin masaya yatırıldığı Meclis Toplantısı oldukça verimli geçti” dedi.

Kovid-19 ile birlikte sağlıklı yapılaşmanın öneminin bir kez daha anlaşıldığının altını çizen Başkan Şevik, “Kovid-19 ile birlikte, organik gıdalardan temiz hava ve suyun, yeşilin önemini daha çok anlamış olduk. Sağlıklı yapılaşmanın, bağ ve bahçeli evlerin kıymetini anladık. Bu toplantıda da SKB’nin kuruluş amacı olan kent sağlığının geliştirilmesi, akıllı kentler, güvenli kentler, dirençli kentler, sürdürülebilir kentler, dayanışmacı kentler, iklim değişikliğine uyumlu kentler gibi kavramların bu zaman diliminde büyük önem kazandığı gözler önüne serildi” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı