REKLAMI GEÇ

Spor Salonu kurutma tesisi oldu

Spor Salonu kurutma tesisi oldu

Buldan Belediyesi’nin sahip olduğu 400 dönümlük üzüm bağında yetiştirdiği üzümü işlemek ve çiftçiye öncülük etmek amacıyla kurutma tesisi kurdu. Yenicekent’te spor salonuna kurulan kurutma tesisi 40 bin liraya mal oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ekim 2015 Pazartesi, 09:33

Buldan Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren BULDAŞ A.Ş. Ar-Ge çalışması olarak Yenicekent Spor Salonu içerisinde kurutma tesisini faaliyete geçirdi. Enerji verimliliği açısından 5 kw gücündeki kurutma tesisi 40 bin liraya mal oldu.

denizli-buldan-uzum-kurutma-tesisi-spor-salonuna-yapildi-ic

NEDEN SPOR SALONU?
Ancak, belediyeye ait 400 dönümlük arazide üretilen üzümlerin işlenebileceği kurutma tesisinin spor salonuna kurulması tartışmaya neden oldu. Gençlerin spor yapabileceği, boş zamanlarını değerlendirebileceği spor salonunun böyle bir amaca hizmet etmesinin yanlış olduğunu ifade edilirken, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay konuya açıklık getirdi.

“SPOR AMAÇLI DEĞİL DEPO OLARAK KULLANILIYORDU”
Yenicekent Belediyesi tarafından yaptırılan spor salonunun uzun yıllardan beri depo olarak kullanıldığını böyleyen Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, “Burası zaten spor amaçlı kullanılmıyordu. Uzun zamandır depo olarak kullanılmış. Burası Yenicekent Belediyesi’nin tüzel kişiliği sona erdiğinden Buldan Belediyesi’ne devredildi. Biz malzeme deposu olarak kullanılan bu yeri kurutma tesisi için uygun bulduk. Çiftçiye örnek, olması amacıyla kurduğumuz kutruma tesisi burada kalıcı değil. Geçici olarak burada üretim yapılacak” dedi.

“SATMADIK, ÇÜNKÜ İADE EDECEĞİZ”
Büyükşehir Yasası ile kapanan Yenicekent Belediyesi’nden Buldan Belediyesi’ne devredilen gayrimenkulleri birgün iade etmek amacıyla koruduklarını belirten Gülbay, “Yenicekent Belediyesi’nden belediyemize devredilen spor salonu dahil gayri menkulleri satma yetkim var. Ancak ben belde belediyesinin hiçbir gayrimenkulünü satma taraftarı değilim. Çünkü CHP iktidar olduğunda, beldelere tüzel kişiliklerine geri vereceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı