REKLAMI GEÇ

Sultaniye çekirdeksiz üzüm hasadı başladı

Sultaniye çekirdeksiz üzüm hasadı başladı

Buldan’ın önemli gelir kaynaklarından birisi olan çekirdeksiz Sultaniye üzüm hasadı başladı. Yaklaşık 40 bin dekarlık alanda yetiştirilen üzüm için bu yıl beklenti 100 bin ton civarında.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Ağustos 2019 Perşembe, 15:37

DENİZLİ (AA) – Denizli’nin Buldan ilçesinde, Sultaniye çekirdeksiz üzüm hasadı başladı. Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al, çekirdeksiz Sultaniye üzüm hasatının, ilk önce bölgelerinde yapıldığını söyledi. Ayrıca Başkan Al, Buldan’da 40 bin dekar alanda üzüm üretimi yapıldığını dile getirdi.

Buldan’da 37 bin dekarda sadece Sultaniye üzüm üretimi yapıldığını geri kalan alanda ise Süperyol ve diğer üzüm türlerinin bulunduğunu dile getiren Başkan Al, “Kalitesiyle ön plana çıkan Sultaniye cinsi üzümler, iç piyasanın yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerine de ihraç ediliyor. Hasadına başlanan üzümler iç piyasaya sunulacak. Önümüzdeki hafta ihracatın başlamasıyla birlikte bölgemizde yetişen üzümlerimiz Rusya başta olmak üzere, Avrupa, Orta Doğu ve körfez ülkelerine ihraç edilecek. Bu yıl rekoltemizde geçen yıla oranla yüzde 20’lik bir artış var. Bölgemizde 100 bin tonun üzerinde üretim bekliyoruz. Üzümün kilogram fiyatında beklentimiz kalitesine göre 2 lira 50 kuruş ile 2 lira 80 kuruş arasında” diye konuştu.

Diğer taraftan Doğanköy Mahallesi’nde üzüm üretimi yapan Ahmet Boynikar, bağlarındaki ilk mahsulü kesmeye başladıklarını belirterek, “Çiftçi olarak üründen ve fiyattan memnunuz. Üreticiyi tatmin eden fiyatlarda bir düşüş yaşanmazsa çiftçinin yüzü gülecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı