REKLAMI GEÇ

Tarihi Beyler konağı, Meslek Yüksek Okulu’na tahsis edildi

Tarihi Beyler konağı, Meslek Yüksek Okulu’na tahsis edildi

Buldan’ın tarihi konaklarından, restorasyonu tamamlanan Beyler Konağı Buldan Meslek Yüksekokulu’na tahsis edildi. Koruma altındaki tarihi evleri canlandırmak amacıyla üniversiteye tahsis edilen konağın, dekore edilip, minik bir müze şekline de dönüştürüleceği bilgisi verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Kasım 2017 Salı, 11:59

Özcan DURUSOY / BULAN (Denizli), DHA
Buldan Belediyesi tarafından sahiplerinden satın alınarak restore ettirilen Dokuma Pazarı caddesindeki tarihi Beyler Konağı, Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon bölümüne eğitim amaçlı kullanılmak üzere verildi.

Konu ile ilgili olarak Buldan Meslek Yüksekokulu’nda Okul Sekreteri Cumhur Mustak, Mimari Restorasyon Bölümü Başkanı Tuncay Özdemir ve Bölüm Başkan Yardımcısı Erkan Baloğlu ile Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’ın katıldığı bir toplantı yapıldı. Toplantıda binanın kullanımı le ilgili olarak bazı detaylar konuşuldu. Bölüm Başkanı Tuncay Özdemir, Beyler Konağı’nı Buldan’ın geleneksel evleri tarzında dekore edip minik bir müze şekline dönüştüreceklerini, burada seminer, konferans tarzı eğitsel faaliyetlerde bulunacaklarını belirterek “bölüm derslerinin bazılarını öğrencilerimizle burada işleyeceğiz” diye konuştu.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay da, “Dokuma Pazarı caddesinde, diğer adıyla Hamam Boğazı caddesinde bulunan tarihi evlerimiz dış cephe iyileştirmesi adı altında elden geçirildi. Bu bölge eski Buldan’ın en önemli çarşısı idi. Şehrin alt kısımlara kayması ile bu bölge cazibesini kaybetti. Ancak Buldan’ın karakteristik özelliklerini bu bölge temsil ediyor. Koruma altındaki tarihi evlerimiz hep bu bölgede. Belediye olarak bu bölgenin canlandırılması için çalışmalarımız var. Tarihi Beyler Konağı’nı da bu amaçla Üniversiteye tahsis ettik. Bu konağın eğitim amaçlı kullanılmasıyla burada bir hareket oluşacak. Umuyorum ki üniversite bu bölgeye yeniden cazibe kazandıracaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı