REKLAMI GEÇ

Taşımalı sistemin kanayan yarası çürüyen köy okullarına Buldan’dan talih çıktı

Taşımalı sistemin kanayan yarası çürüyen köy okullarına Buldan’dan talih çıktı

1997’de 8 yıllık kesintisiz eğitime geçilmesi ve okulların merkezde birleştirilmesiyle pek çok köy okulu çeyrek asırdır çürümeye terk edildi. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Mahmutlu ve Oğuz’daki iki köy okulunu sosyal tesise dönüştürmek için Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ekim 2021 Cumartesi, 14:14

Mahalle gezileri kapsamında 6 mahalleyi bir günde gezip sorunları yerinde gören Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Muhmutlu ve Oğuz Mahallelerine de gitti.

ÇÜRÜYEN OKULLARA ÇÖZÜM

Şevik, sosyal tesis, halı saha ve açık ve kapalı düğün salonu yapılabilecek alanlarda incelemelerde bulundu. Başkan Şevik, Mahmutlu ve Bozalan Mahallesi’ndeki  taşımalı eğitim sistemine geçilmesiyle atıl durumda bulunan okul binalarını yeniden değerlendirmek ve mahalle sakinlerinin hizmetine sunmak için  Milli Eğitim Müdürlüğü’nden tahsis talebinde bulunacaklarını açıkladı.

‘TADİLATINI BİZ YAPARIZ’

Başkan Şevik, izin verilmesi durumunda; Mahmutlu ve Bozalan mahallelerindeki kullanılabilir durumdaki okul binalarının tadilatını ve bahçe düzenlemesini yaparak mahalle sakinlerinin düğün, sünnet, mevlit gibi merasimlerini yapabileceği açık ve kapalı sosyal tesis olarak yeniden hizmete sunacaklarını vurguladı.

SPOR YATIRIMLARI

Başkan Şevik öte yandan Yenicekent, Mahmutlu, Bozalan, Çamköy, Oğuz, Doğan mahallelerini, ekibiyle  birlikte gezdi.

Şevik; Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu arasında imzalanan protokol çerçevesinde Buldan’a yapılacak spor yatırımları içerisinde çalışmaları başlayan Yenicekent Stadyumunu inceledi.

Şevik, karayolu üzerinde bulunan mahallelerin girişine mahalleyi tanıtan tak konulacağını söylerken, Bozalan’daki sağlık ocağının tadilatını yapacaklarını, Oğuz Mahallesinde düğün ve vpark alanine düzenleyeceklerini söyledi.

Ayrıca Buldan Pamukkale yolu üzerinde bulunan mahallelerde yol bakımları yapılacak, 3 mahalleye de üreticinin işini kolaylaştıracak kantar yapılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı