REKLAMI GEÇ

Yenicekent üzümüne Koreli görücü

Yenicekent üzümüne Koreli görücü

Üzümüyle adını dünyaya duyuran Yenicekent Beldesi Güney Kore’den gelen çiftçileri ve bağcılık öğrencilerini ağırladı. Bölgelerde ve bağlarda incelemelerde bulunan Güney Koreli çiftçiler, üzüm üretimi ve kalitesi hakkında Denizlili çiftçilerden ve yetkililerden bilgiler aldı.

/ DENİZLİHABER / 13 Ağustos 2009 Perşembe, 17:54

Sofralık üzümleriyle dünyanın dört bir yanına üzüm ihracatı gerçekleştiren Yenicekent beldesi, Güney Kore’den gelen meslektaşlarını ağırladı ve beraberindeki heyeti konut etti. Güney Kore Bilim Adamları, üzüm üreticiler birliği başkanı, bağcılık öğrencileri ve çiftçilerden oluşan 26 kişilik heyet, Tarım İl Müdürlüğü’nün iki teknisyen elemanıyla birlikte Yenicekent tarım alanlarında incelemelerde bulundular. Tarım İl Müdürlüğünde görevli iki teknik eleman ve Yenicekent Belediye başkanı tarafından karşılanan kafileye bölgede yoğun şekilde yetiştirilen Sultani Çekirdeksiz ve Razaki üzüm bağları gezdirildi.
Üzüm üreticiliği konusunda Tarım İl Müdürlüğü personeli, Belediye başkanı ve bağ sahipleri tarafından terbiye sistemleri, üzüm çeşitleri, bakım ve besleme konularında bilgi bilgiler aldı. Yetkililer Güner Korelilere, 45.000 hektar bağ alanına sahip olduğu, Avrupa’nın ilk turfanda Sultani çekirdeksiz üzümünün Yenicekent’te piyasaya sürüldüğü anlatıldı. Koreli misafirlerimiz özellikle saray sofralarının ilk tercihi olan Sultani Çekirdeksiz Üzüm bağlarındaki verim ve kaliteyi gördüklerinde hayranlıklarını belirterek bunu nasıl başardıklarını sordukları çiftçimizden “ Toprak ve iklim şartları bağcılık için son derece müsait. Damla sulamaya geçtik ve gübreyi tahlil sonucuna göre veriyoruz. Ayrıca bize söylenen tüm yetiştiricilik tekniklerini uyguluyoruz. En önemlisi bağda yaptığımız her işe sevgimizi katıyoruz “ cevabını aldılar.
Kafile, bağ gezilerinin ardından girişimcilerimiz tarafından yeni hizmete açılan, bölgenin ürününü yurt içi ve yurt dışına pazarlayan Üzüm işleme ve Soğuk Hava Deposunda da incelemelerde bulundular. Burada tesis hakkında bilgi alan ziyaretçiler Yenicekent şehir merkezini de ziyaret ederek beldeden ayrıldılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı