REKLAMI GEÇ

Yüksek maliyet çıkınca elektriği kendileri üretti

Yüksek maliyet çıkınca elektriği kendileri üretti

Buldan’da bağ evine elektrik bağlatmak isteyen, ancak yüksek maliyetle karşılaşan 3 arkadaş ihtiyaçları olan elektriği kendileri üretti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Eylül 2016 Perşembe, 17:42

Mehmet Küçük, bağ evine elektrik bağlatmak için başvuru yaptı. Ancak dikilecek direkler ve abonelik ücreti gözünü korkuttu. Arkadaşları Eyüp durnal ve Tevfik Uslu ile kafa kafaya verip rüzgardan elektrik üretimi için çalışma başlattı.

Pervane, bisiklet jantı, kayış, Şahin-131 model otomobilin şarj dinamosu, akü ve invertör kullanarak 220 volt elektrik üretmeyi başardılar. Bu üretimle bağ evindeki televizyon, buzdolabı ve lambalar için ihtiyaç duyulan enerji sağlanıyor.

Yüksek maliyetten yakınan Mehmet Küçük “Projeyi kafamda tasarladım. Tornacı ve demirci olan arkadaşlarım Eyüp Durnal ve Tevfik Uslu ile rüzgar gülünün yapımını gerçekleştirdik. Rüzgar gülümüz, kuyruk bölümü ile rüzgar nereden eserse o tarafa dönebiliyor. 220 volt elektrik üretiyoruz. Şu anda ihtiyaç duyduğumuz elektriği üretebiliyoruz” dedi.

Rüzgar gülünün metal ve torna aksamını tasarlayan ekibin diğer üyeleri Eyüp Durnal ve Tevfik Uslu’da “Mehmet Küçük bu projesini bize aktardığında hemen işe giriştik. Bir haftada ortaya bağ evinin ihtiyacı olan projemizi hayata geçirdik. Rüzgar gülümüzün toplam ağırlığı 50 kilogram, pervanelerin boyu uçtan uca üç metredir. 2 bin 500 lira gibi düşük bir maliyetle imal ettik. Bağ evinin ihtiyacı olan elektrik için yaklaşık olarak 30 bin harcanılacağı düşünüldüğünde 2 bin 500 lira oldukça düşük bir rakam. İlerleyen günlerde modelimizi daha da geliştirerek üretim yapmayı hedefliyoruz” diye konuştular.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı