REKLAMI GEÇ

10 yıl sonra hayal ettikleri Çal’a yerleştiler

10 yıl sonra hayal ettikleri Çal’a yerleştiler

Engin-Nurviye Özdemir çifti yaşamlarını sürdürdükleri Antalya’nın Alanya ilçesini bırakarak, Çal’a yerleşti. Emekli Öğretmen Engin Özdemir, Çal’a gelmelerindeki asıl sebebin ilçede yaşayan insanların ve havasının olduğunu söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 6 Ekim 2015 Salı, 10:29

Alanya’da yaşayan Engin-Nurviye Özdemir çifti 10 yıl sonra hayal ettikleri evi Çal’da yaptı. 17 yıl boyunca Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşamlarını sürdüren çift, tatil kentini bir kenara atarak Çal’a yerleşti. 

Çal’ın Hüseyinler Mahallesi’nde evlerini inşa ederken büyük zorluklar çektiklerini söyleyen Engin Özdemir, Çal’da kalmak istemelerinin asıl nedeninin ilçe insanları ve havası olduğunu belirtti.

“İNSANLARI ÇOK SAMİMİ”
Emekli Öğretmen 56 yaşındaki Engin Özdemir aslen Sinoplu. denizli-alanya-dan-geldiler-cal-a-yerlestilerr-ic54 yaşındaki eşi Nurviye Çavuş Özdemir ise Çallı. 10 yıl önce eşinin memleketi Çal’dan arsa alan Engin Özdemir, Çal’ın havasını ve insanlarını çok sevdiğini belirterek, hikayesini şöyle anlattı:
“ Ben aslen Sinopluyum. Çal’a gelmemin iki sebebi var. Birinci sebebi Sinop’un havası hep nemli olur. Çal’ın havası kuru olduğu için sağlığıma çok iyi geldi. İkinci sebebi ise insanları çok sıcakkanlı ve samimi. O yüzden hep buraya yerleşme hayali vardı bizde.”

EKSİK KALAN EVİ KENDİLERİ TAMAMLADI
Ev yapımı için anahtar teslimi yapan bir firma ile anlaştıklarını belirten Özdemir, anlaştığı şirketin işlerini yarıda bırakınca tüm tamir işlerini kendilerinin tamamladığını söyledi.
Özdemir, “Bu evi yapma aşamamızda aslında çok zor oldu. Ben anahtar teslimi yapacak bir firma ile görüştüm ve 1 ay içinde evin tamamlanacağını söylemişlerdi. 5 ay geçti ev bitmedi. İş başa düştü. Hayatımda hiç ev bacası yapmamıştı. Evimin bacasını kendim yaptım. Kapıları eşim ile birlikte taktık. Mutfağın eksik kalan kısımlarını tamamladık. Eşim ile birlikte evimizi bitirdik” dedi.

“MALİYET FAZLAYDI AMA DOĞA VE İNSANLARI İÇİN AZMETTİK”
Evi kredi çekerek tamamladığını anlatan Özdemir, “Evin bütçesi 2 kat daha arttı. Ama değdi. Çal’ın insanları ve doğası için bu kadar zorluğu aştık. Toprak sevdası her insanda vardır aslında. İster fabrikatör olsun, isterse doktor. Kim olursa olsun 50 yaşını geçtiğinde doğa ile yalnız kalmak istiyor. İnsan, toprakla uğraşmak, sessiz sakin bir yerde yaşamak ister. Bizde bu hayalimiz için uğraştık” diye konuştu.

denizli-alanya-dan-geldiler-cal-a-yerlestilerr-İC-1

BEKLENMEDİK BİR SORUN DAHA
Evlerini tamamladıktan sonra beklenmedik bir sorun ile daha karşılaştıklarını belirten Özdemir, 35 santimetrelik yanlış bir hesabın tüm hayallerini yıktığını söyledi.
Evin yapımı aşamasında arka kısmında 13 metre 29 santimetre boşluk kalması gerekirken, bu boşluğun 35 santimetre eksik bırakıldığını dile getiren Özdemir, bu sorun nedeniyle iskan ruhsatı alamadıklarını kaydetti.

SORUN TAMAMEN HUKUKİ
Yaşanan problemi doğrulayan ve tamamen hukuki bir sorun olduğunu belirten Çal Belediyesi yetkilileri ise bina yapılırken ayrık nizama tabi olan yerde kaydırmanın yapıldığını ifade etti. Kurallar gereği iskan ruhsatı verilemediğini belirten yetkililer çözüm yolu da sundu.
Yetkililer, “Sorunun çözümü bizim elimizde değil. Sorun tamamen bina sahibi ile yapan kişiden kaynaklanıyor. İnşaat yapılırken komşu arsa mesafesi korunmamış ve minimum 3 metre olan kural çiğnenmiş. Yanda bulunan arsanın sahibi ile anlaşılarak sorun aşılabilir. İkinci çözüm de bina sahibinin Çal Belediyesi’ne başvurarak, alanda arazi düzeltme talebi, yani 18 uygulaması istemesi gerekiyor. Aşılmayacak bir sorun değil” yanıtını verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 9 29Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 13 26Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 7 24Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 8 28Az Bulutlu