REKLAMI GEÇ

Ata’sı için şiir okuyan kız öğrenci, gözyaşlarına boğuldu

Ata’sı için şiir okuyan kız öğrenci, gözyaşlarına boğuldu

Çal İlçesi’nde 10 Kasın için düzenlenen törende, şiir okuyan kız öğrenci gözyaşlarını tutamadı. Öğrenciyi Belediye Başkanı Fethi Akçan teselli etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Kasım 2018 Cumartesi, 13:05

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80. yılında Çal İlçesi’nde de düzenlenen törenle anıldı. Bir öğrenci şiir okurken gözyaşlarına boğuldu. Belediye Başkanı Fethi Akcan, Atatürk için gözyaşı döken öğrenciye mendil verdi, teselli etti.

Çal’da, Atatürk’ü anma programı Belediye Kültür Sarayı Tören Alanı’nda başladı. Ardından Belediye Düğün Salonu’nda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Şiir okuyan Çal Cumhuriyet Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Raziye Pekdemir, gözyaşlarına boğuldu. Sahnede göz yaşlarına hakim olamayan Raziye Pekdemir protokol, öğretmenler, öğrenciler ve davetlilere de duygu dolu anlar yaşattı. Pekdemir gözyaşı dökerken, şiiri bitti ve bu sırada Belediye Başkanı Fethi Akcan, sahneye yürüdü, cebinden çıkardığı mendilini gözyaşı döken öğrenciye verdi.

Bir süre Raziye Pekdemir’i teselli eden Akcan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin payidar kalacağına, Atatürk’ün unutulmayacağına bir kez daha tanıklık ettik, inancımız arttı. Türk gençliği, cumhuriyetine ve Atatürk’e bağlılığını her seferinde dile getiriyor, yaşıyor, yaşatıyor” dedi.

13 yaşındaki Raziye Pekdemir ise, “Atatürk’ü çok seviyorum. Ölümünü kabullenemiyorum. Hala yaşıyormuş gibi hissediyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 6 22Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 17
21 Nisan 2024 Pazar 5 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 30Parçalı Bulutlu