REKLAMI GEÇ

Mevsimlik işçilerin arasında Suriyeli var mı bilmiyorum?

Mevsimlik işçilerin arasında Suriyeli var mı bilmiyorum?

Çay Belediye Başkanı Fethi Akcan, yaşanan olaylarla ilgili Denizlihaber.com’a konuştu. Akcan, yetkililerden aldığı ilk bilgi ışığında olayların mevsimlik işçilerin kışkırtması sonucu ortaya çıktığını öğrendiğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2016 Çarşamba, 18:04

Çoğunluğu Urfa’dan gelen ve Çal ovasında mevsimlik olarak çalışan işçiler, maddi hasarlı kazaya karıştıkları bir iş makinesi şoförünü Çal merkezinde darp etmeye kalktı, bununla da yetinmeyip olaya müdahale etmeye çalışan jandarma ve polise saldırdı. Aralarında Suriyelilerin de olduğu iddia edilen mevsimlik işçilerin öfkesine tepki gösteren ilçe sakinleri de kavgaya karışınca bir anda olaylar çıktı.

denizli-calda-korkulan-mi-oldu-anons

Konuyla ilgili telefonla ulaştığımız Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, yetkililerden aldığı ilk bilgiler ışığında olayların bir iş makinesi ile mevsimlik işçileri taşıyan minibüsün karıştığı hafif bir maddi hasarlı kazanın ardından patlak verdiğini belirtti.

Akcan, kazanın ardından mevsimlik işçilerin tepkisinden çekinerek ilçe merkezine doğru hareket eden iş makinesinin önünün Çal çarşı içinde kesildiğini, burada iş makinesi şoförünü darp eden mevsimlik işçilerin olaya müdahale eden jandarmaya ve polise de saldırmasının ardından Çal sakinlerinin kavgaya karışmasıyla olayların çıktığını öğrendiğini dile getirdi.

Olaylar yaşandığı sırada Denizli Büyükşehir Belediyesi’ndeki bir toplantıda olduğunu belirten Akcan, Çal’a ulaşmak üzere olduğunu ve en kısa zamanda olayların detayını öğrenmek için yetkililerle yüz yüze görüşeceğini aktardı.

Mevsimlik işçilerin arasında çok sayıda Suriyeli de olduğu bilgisinin henüz kendisine iletilmediğinin altını da çizen Başkan Akcan, “Dilerim olay bir basit adli vakadır. Aksi halde Suriyelilerin de karıştığı bir konusu ise hem ilçemiz hem memleketimiz açısından mühim bir mesele” diye konuştu.

denizli-cal-kaymakami-selami-korkutata-aciklama-anons

Mevsimlik işçilerin arasında Suriyelilerin olup olmadığı resmi kaynaklarca doğrulanmadıysa da Denizlihaber.com’a olaylar hakkında bilgi veren vatandaşlar, mevsimlik işçilerin arasında çok sayıda Suriyeli olduğu iddiasında.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 8 15
21 Nisan 2024 Pazar 2 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 5 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 7 30Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Çok Bulutlu