REKLAMI GEÇ

Çal Belediye Başkanı Akcan, üzüm fiyatını düşük buldu, kantarı ücretsiz yaptı

Çal Belediye Başkanı Akcan, üzüm fiyatını düşük buldu, kantarı ücretsiz yaptı

Açıklanan üzüm fiyatlarını düşük bulan Çal’ın MHP’li Belediye Başkanı Fethi Akcan, 2022 yılı hasat sezonu bitinceye kadar hiçbir üreticiden 14 belediye kantarında tartı bedeli alınmayacağını açıkladı. Akcan, “Üzüm hasadı başladı, tartı bedeli almamaktaki amacımız üzüm, hububat gibi ürünleri üreten üreticilerimize destek olmak. Açıklanan üzüm fiyatlarını yetersiz bulduk, bu nedenle üreticinin desteklenmesi gerekiyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ağustos 2022 Çarşamba, 09:48

Çal’da üzüm hasadı geçtiğimiz pazartesi günü başladı. Alıcı firmalar çekirdeksiz üzümü 8 TL, Çal Karası üzümünü ise 10.5 TL’den alacaklarını açıkladı. Böylece Çal bağlarında hummalı bir hasat çalışması da başlamış oldu.

Zor bir dönemden geçen üreticilere belediye olarak nakliye desteği verdiklerini belirten Başkan Akcan, “Açıklanan üzüm fiyatlarını yetersiz buluyoruz. Bu nedenle üreticilerden kantarlarımızda tartı bedeli almayacağız. Geçtiğimiz yıllarda Denizli ve Çivril’den arpa alan üreticiler, bireysel olarak arpalarını taşıdıkları için ciddi bir nakliye ücreti ödüyorlardı. Nakliye hizmetini bu yıl belediyemiz vermeye başladı. Üreticiler yem, mazot ve diğer giderler nedeniyle zaten zor durumda. Biz üreticilerimize yılda yaklaşık 1-1.5 milyon TL’lik nakliye gideri desteği veriyoruz. Gıdanın ve tarımın stratejik ürünler olduğunu dünya gördü. Bu nedenle üretmeliyiz. Üreticilerimiz üretirken devletimizde onların yolunu açmalıdır” dedi.

Başkan Akcan, sadece üzüm üreticilerin değil, hububat ürünleri ve diğer gıda ürünü üreten her çiftçinin sezon sonuna kadar belediyeye ait hiç kantar da tartı bedeli ödemeyeceğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 8 15
21 Nisan 2024 Pazar 2 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 5 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 7 30Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Çok Bulutlu