REKLAMI GEÇ

Çal Belediye Başkanı Akcan’dan ‘faiz borçları silinsin’ çağrısı

Çal Belediye Başkanı Akcan’dan ‘faiz borçları silinsin’ çağrısı

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, kuraklık, aşırı yağışlar ve salgın nedeniyle zor günler geçiren çiftçilerin nefes alması için ertelenen borçlarının faizlerinin de silinmesi gerektiğini söyledi. Akcan, “Devletimiz, insanlarımızı üretime daha çok teşvik etmelidir. Türk devleti, üreticilerimizin üretime odaklanmasını sağlamalıdır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Haziran 2021 Cuma, 12:10

Salgın hastalığın yarattığı etkiler nedeniyle kamunun da zaman zaman ekonomik kararlar verirken zorlandığını söyleyen Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine borcu olan çiftçilerin borçlarının ertelenmesinin yerinde bir karar olduğunu, ancak borçların faiz eklenerek ertelendiğini belirterek, “Faizler silinirse hem üreticimiz hem devletimiz kazanır” yorumunda bulundu.

Bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle sektörün zor dönemden geçtiğini söyleyen Akcan, “Susuzluk yaşanıyor, en olumsuz etkiyi çiftçi görüyor. Tarımda girdi maliyetleri arttı. Mazot, gübre, zirai ilaç fiyatları daha da arttı. Pandemi süreci bizlere bir kez dtaha gösterdi ki; Tüm dünyada tarım ve gıda ürünlerine olan talep arttı. Bizim çiftçimiz, gelecek yıla ertelenen borçlarını nasıl ödeyeceğini düşünmemeli. Devletimiz, ertelenen borçların faizini silmeli ve çiftçisinin üretime odaklanmasını sağlamalıdır. Bizim çiftçimiz moral bulup, daha da yolu açıldığında daha kaliteli ve daha çok üretir. Devletimizden çiftçilerimiz adına isteğimiz ertelenen borçların faizlerinin silinmesidir. Yetkililerin bu konuda olumlu karar vereceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Nisan 2024 Salı 7 27Az Bulutlu
17 Nisan 2024 Çarşamba 7 26Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
18 Nisan 2024 Perşembe 6 25Parçalı Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 5 24Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 5 24Gökgürültülü Sağanak Yağışlı