REKLAMI GEÇ

Çal Belediyesi’nin desteğiyle girişimci oldu

Çal Belediyesi’nin desteğiyle girişimci oldu

Çal Belediyesi kira desteği sağladı, o azmetti ve kurduğu tesiste mantar üretip kendi işinin patronu oldu. 30 yaşındaki 2 çocuk annesi Asuman Akçam’ın başarısı, girişimciliği düşünen pek çok kadına da örnek teşkil etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Kasım 2015 Perşembe, 11:42

Asuman Akçam’ı girişimci yapan öykü beş yıl önce başladı. Kocası Ufuk Akçam’ın işsiz kalmasıyla ailenin karşı karşıya kaldığı ekonomik sıkıntıya çare olmak isteyen Asuman Akçam, yaprak mantarı üretimine karar verdi. Kapısını çaldığı Çal Belediyesi, tüzel kişiliğe ait 170 metrekarelik işyerini yıllık 100 lira kira desteğiyle Akçam’a tahsis etti. Kurduğu tesiste mantar üretimine start veren Akçam, elde ettiği mantarları Çal ve çevredeki pazarlarda satmaya başladı. Ailesinin yaşadığı ekonomik sıkıntıyı gideren genç kadın, girişimciliğiyle birçok kadına örnek olacak başarıyı yakaladı.denizli-cal-mantar-uretim-ic

Sahibi olduğu mantar üretim tesisini ziyaret eden Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ve Başkan Yardımcısı Adnan Tatar’a, desteklerinden dolayı teşekkür eden Asuman Akçam, “Bir kadın olarak iş hayatına atılmak benim için önemliydi. Çal Belediyesi’nin teşvikleri ve destekleriyle bu günlere geldim. İyi bir pazara sahibim. Ürettiğim mantarları toptan ve perakende satarak geçimimizi sağlıyoruz. Hayata mantarla bağlandık, mantar sayesine rahat nefes aldık” dedi.

“ÇAL ÖRNEK OLACAK”
Asuman Akçam’ı kutlayan ve girişimcilik öyküsünün her kadına örnek olması gerektiğini söyleyen Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan da, “Kadınlarımızın istihdamı, iş hayatına atılmaları, ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları adına imkanlarımız çerçevesinde her türlü desteği veriyoruz. Belediyemiz ile Halk Eğitim Müdürlüğü ortak mesleki kurslar açarak kadınlarımıza eğitim veriyor. Yeşil Çal A.Ş. adında kurduğumuz şirketimiz çok sayıda belediyeye işçi kıyafeti dikiyor. Şirketimiz bünyesinde tekstil atölyesini açmamızdaki en önemli neden kadınlarımıza örnek olmak ve onları teşvik etmek. Atölyemiz aynı zamanda kadınlar için uygulamalı eğitim mekanı olarak çalışıyor. Kadınların iş hayatına daha aktif katılması için Çal örnek olacak. Yakın zamanda örnek sera kuracağız. Serada kadınlara uygulamalı eğitim verilecek. Olanaklarımız çerçevesinde Çal’da yaşayan her girişimci kadına destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

Fethi Akcan, Çal Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde kadınlara yönelik meslek kurslarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 8 15
21 Nisan 2024 Pazar 2 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 5 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 7 30Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Çok Bulutlu