REKLAMI GEÇ

Çal CHP’de Hasan Gündüz depremi

Çal CHP’de Hasan Gündüz depremi

Çal’da bir süredir yaşanan aday adayı gerginliği krizi de beraberinde getirdi. İlçe Başkanı Ergün Ersoy’un AK Parti’den iki dönem belediye başkanlığı yapan ve aday gösterilmediği için 2014’de istifa eden Hasan Gündüz’ün aday olmasını istemesi yönetimi ikiye böldü. Yönetim kurulu üyeleri birbiri ardına istifa etti, 7 kişinin ayrılmasıyla Çal’da CHP yönetimi düştü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Kasım 2018 Çarşamba, 19:24

Yerel seçimler yaklaşırken partilerin aday belirleme süreçleri zaman zaman sancılı sonuçlar da ortaya çıkarıyor. Bunlara son örnek Çal’da yaşandı.

Çal’da 2004 ve 2009 seçimlerinde AK Parti’nin adayı olarak girdiği seçimleri kazanan ve iki dönem üst üste belediye başkanlığı yapan Hasan Gündüz, 2014 seçimlerinde aday gösterilmemiş, yerine seçimlere Süller Belediye Başkanı Osman Saruhan girmişti. AK Parti, Saruhan ile girilen seçimi kaybetmiş, sandıktan MHP’nin adayı Fethi Akcan çıkmıştı.

CHP’DEN ADAY ADAYI OLMASI ÇAL’I KARIŞTIRDI
AK Parti’den iki dönem belediye başkanlığı yapan Hasan Gündüz’ün Çal’da CHP’den aday adayı olması ilçede partiyi karıştırdı. İlçe Başkanı Ergün Ersoy’un adaylığı konusunda ısrarlı olduğu Hasan Gündüz’ün 5-6 ay önce internet ortamından CHP’ye üye olduğu öğrenildi.

İL BAŞKANI İSTİFALARI DOĞRULADI
CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, Çal İlçe Yönetiminden 7 üyenin istifa ettiğini doğruladı. Çoğunluğun ortadan kalkması nedeniyle yönetimin düştüğünü belirten Akbaba, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek üzere Ankara’ya geldik. Çal’da yaşananları buradan takip etmeye çalışıyoruz. Döndüğümüzde ilçeye gidip, gerekenleri yapacağız. Ancak, uzlaşmacı bir tavır içinde hareket etmeliyiz. Bütün halinde hareket edemezsek kazanamayız” dedi.

BANA GELEN İSTİFA YOK
Çal’da yönetim kurulu üyelerinin büyük çoğunluğunun istifa ettiği iddialarını kabul etmeyen İlçe Başkanı Ergün Ersoy, “Bana gelen bir istifa yok” dedi. Seçimlere kazanabilecekleri bir adayla girmek istediğini, bu nedenle de Hasan Gündüz konusunda ısrarcı olduğunu belirten Ersoy, kararı genel merkezin vereceğini söyledi.

Hasan Gündüz’ün 2014 seçimlerinden önce AK Parti’den istifa ettiğini belirten Ergün Ersoy, “Hasan Gündüz’ün o tarihten itibaren AKP ile bir bağı, bağlantısı olmadı. CHP’ye de 5-6 ay önce üye olmuş. Üyeliğinden benim de haberim yoktu, üyelik kaydını internet ortamında oluşturmuş. Benim daha sonra haberim oldu” dedi.

Aday adayları arasında adı geçen diğer ismin Ahmet Hakan’ın henüz resmi başvurusunun olmadığını belirten Ergün Ersoy, “Bir gerginlik yaşandığı doğru. Bu da iki aday adayının adının geçmesinden kaynaklanıyor” diye konuştu.

Yorumlar

ibram   -  Bağlantı 22 Kasım 2018, 00:57

alırsa secimi CHP Hasan Gündüz başkanımız ile alır desdeklirimiz Hasan başkanladır..!!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 8 15
21 Nisan 2024 Pazar 2 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 5 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 7 30Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Çok Bulutlu