REKLAMI GEÇ

Çal şenliğe hazırlanıyor

Çal şenliğe hazırlanıyor

Üzümüyle ünlü Çal’da düzenlenenBağbozumu Şenlikleri Kültür ve Sanat Festivali’nin 20’ncisi bu yıl 5-7 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Eylül 2014 Perşembe, 09:39

Denizli’nin üzümü ile ünlü ilçesi Çal, her yıl yapılan bağbozumu şenliklerine hazırlanıyor. Bu yıl 20’ncisi yapılacak olan Bağbozumu Şenlikleri Kültür ve Sanat Festivali 5-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

ÜRETİCİ BAYRAMI
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, festivalin bir üretici bayramı olduğunu belirterek, “Amacımız üzüm üreticileri başta olmak üzere yöremizde yaşayan insanlara bayram tadında üç gün yaşatmak. Etkinliği düzenlemekteki amaçlarımızdan biri de halkımızın birlik ve beraberliğini de pekiştirmektir. Çal’daki üretici bayramına tüm Denizli halkı davetlidir” dedi.

ic-1

ÜZÜM TANITILACAK
Başkan Fethi Akcan, Çal’da 200 bin dekar bağ alanı olduğunu ifade ederek, “Yılda ortalama 300-320 bin ton arasında üretimimiz var. Çal üzümü Avrupa Birliği ve Rusya başta olmak üzere, birçok ülkeye ihraç ediliyor. Amacımız Çal üzümünü dünyaya tanıtmak, ülke ekonomisine daha fazla katkıda bulunmak” diye konuştu.

DOLU DOLU 3 GÜN
20.Çal Bağbozumu Şenlikleri Kültür ve Sanat Festivali, cuma günü saat 17.00’de yapılacak olan açılış töreniyle başlayacak. İlk gün halk oyunları ekipleri ve Seymenler gösterisisunulacak. Aynı gün akşam Çallı sanatçı Adnan Koparan ile Yasmin konser verecek. Cumartesi günü akşam ise, Ahmet Şafak ve Ayba, pazar günü akşam da Oğuz Yılmaz ile Yeşim Tok konser verecek.

Festival kapsamında Türk Hava Kurumu, maket ve paramotor uçaklarla gösteri düzenleyecek. Çal İlçe Stadı’nın yanında üzüm üreticileri pekmez kaynatacak. Çallı ressamlar Yaşar Çallı ile Gürcan Ekici resim sergisi açacak. Aynı zamanda Gürcan Ekici, fırçasıyla canlı performans sergileyecek. Ayrıca, 24 üretici, “en iyi üzüm üreticisi” yarışmasında ürünlerini sergileyecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 8 15
21 Nisan 2024 Pazar 2 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 5 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 7 30Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Çok Bulutlu