REKLAMI GEÇ

Çal’da 30 bin liralık dolandırıcılık

Çal’da 30 bin liralık dolandırıcılık

Çal’da meydana gelen dolandırıcılık olayı, “Yaşananlardan ders almıyoruz” dedirtti. Çiftçi bir ailenin evine gelen dolandırıcı, kapıyı açan kadına “Eşiniz karakolda, altınlarınızdan bazıları çalıntıymış” dedi, kadın da bütün altınlarını dolandırıcıya verdi. Olay, eşinin eve gelmesiyle ortaya çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Aralık 2019 Perşembe, 15:26

Dolandırıcıların klasik yöntemleri onca uyarı, önlem ve yapılan haberlerle insanların canını yakmaya devam ediyor.

Son olay Çal’da meydana geldi. Çal’ın Aşağıseyit Mahallesi’nde yaşayan Rukiye Bozkurt, eşi Süleyman Bozkurt’un evde olmadığı sırada çalan kapıyı açtı.

Eve gelen dolandırıcı, “Eşiniz yakın zaman da tüfek ruhsatı almış. Evdeki altınların içinde de hırsızlık malı varmış. Hepsini ver, jandarma karakoluna götüreceğiz. Eşiniz de karakolda bekliyor. Strese girmeyin. Altınlar incelenecek ve eşinize teslim edilecek” diyerek, evdeki takıları istedi.

Paniğe kapılan Rukiye Bozkurt, piyasa değeri 30 bin liranın üzerinde olan altınları eve gelen genç adama verdi. Dolandırıcı kısa sürede kayıplara karıştı. Bir süre sonra Süleyman Bozkurt eve gelince dolandırıcılık ortaya çıktı. Bozkurt çifti hemen jandarmayı aradı. Çal jandarması güvenlik görüntüsünden mahalleye giriş ve çıkış yapan plakasız bir otomobil belirledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

BELEDİYE BAŞKANI UYARDI
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, yaşananların ardından ilçe halkını bir kez daha uyardı. Başkan Akcan, “Gerek polis gerek jandarma SMS yoluyla, afişlerle, duyurularla, medya yoluyla sürekli uyarılarda bulunuyor. Özellikle kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan sahtekarlar ve dolandırıcılar insanlarımızın canını yakıyor. Vatandaşlarımız, uyanık ve duyarlı olmalıdır. Bir çok mahallemizde nüfus azaldı. Mahallelerde yaşlı insan çok. Bu dolandırıcılara karşı herkes uyanık olsun. En küçük şüpheye kapılan jandarma ve polisi arasın. Altın ve para isteyen şahıslar anında kolluk kuvvetlerine bildirilsin. Sadece dolandırıcılara karşı değil, hırsızlara karşı da uyanık olalım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 6 22Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 17
21 Nisan 2024 Pazar 5 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 30Parçalı Bulutlu