REKLAMI GEÇ

Çal’da en iyi üzümü yetiştirenler altını kapacak

Çal’da en iyi üzümü yetiştirenler altını kapacak

Çal’da 9-10-11 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan Bağbozumu ve Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 4 katagoride “En iyi üzüm” yarışması düzenlenecek. Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Bölgemizde kaliteli üzüm üretimini teşvik etmek amacıyla düzenlediğimiz yarışma tüm üreticilerimize açıktır. Üzümüne güvenen yarışmaya katılsın” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Eylül 2022 Perşembe, 11:59

“En iyi üzüm” yarışmasına katılmak isteyen üreticiler, 5 Eylül Pazartesi günü mesai bitimine kadar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne başvurabilecek. Yarışma çekirdeksiz, Çal Garası yaş ve kuru üzümleri olmak üzere 4 katagoride yapılacak. Hakem heyeti, yaş üzüm yarışmasında bağlarda da inceleme yapacak. Yarışmada birinciliği elde edecek olanlara Cumhuriyet altını verilecek. İkinciye yarım, üçüncüye ise çeyrek altın verilecek. Ayrıca, dereceye girenlere çeşitli sürpriz hediyelerde verilecek.

Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Üzüm Çal için stratejik bir ürün. Bölgemizde daha kaliteli üzüm üretimini teşvik etmek amacıyla bu yarışmayı düzenledik. Başvurular 5 Eylül akşamı bitecek. Sonuçlar ise, 9-10-11 Eylül’deki festivalimizde açıklanacak ve yarışmada dereceye giren üzümler sergilenecek. Yarışma bütün üreticilerimize açıktır. Üzümüne güvenen bu yarışmaya katılsın” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 6 22Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 17
21 Nisan 2024 Pazar 5 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 30Parçalı Bulutlu