REKLAMI GEÇ

Çal’da uyuşturucuya karşı sporla mücadele için yatırımlar sürüyor

Çal’da uyuşturucuya karşı sporla mücadele için yatırımlar sürüyor

Çal Belediyesi, gençleri uyuşturucu başta olmak üzere kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için 2014 yılında başlattığı kampanyayı etkili bir şekilde sürdürüyor. İlçede 3 ay içerisinde gençlik merkezi, nizami ölçülerde sentetik futbol sahası, 6 halı saha, 10 basketbol sahası daha hizmete girecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Kasım 2021 Salı, 14:16

Gençlik ve Spor Bakanlığı, geçtiğimiz Mart ayında Çal Belediyesi’nin spor tesisleri yapması için hibede bulundu. Bugünkü değeriyle 5 milyon TL’lik hibeyi kullanım hakkını alan belediye, geçtiğimiz günlerde spor tesisleri için ihaleye çıktı. İhaleyi alan firma, tesislerin yapımına devam ediyor ve 3 ay içerisinde hepsinin bitirilip, Çal Belediyesi’ne devredileceğini açıkladı.

“KÖTÜLÜKLERİN PANZEHİRİ SPORDUR”
Başkan Fethi Akcan, yapılacak olan spor tesislerinin yanında mevcut ilçe stadının zemininin yenileneceğini ve çevre düzenlemesinin de yapılacağını söyledi.

Akcan, “Bizim spora yaptığımız yatırımları geçmişte eleştirenler oldu. Bu söylentilere kulak asmadık. Bizim için bir gencimizi bile kötü alışkanlıkların illetinden kurtarmak dünyalara bedel. Kötü alışkanlıkların panzehiri spordur. Şu anda ilçemizde 6 halı saha ile bir futbol sahası, tenis kortu var. Yakında tesislerimizin sayısı artacak. Gençlik Merkezi’nde konferans salonu, çok amaçlı salonlar, eğlence merkezi ve derslikler de olacak. Spor ayrıca toplumu birleştirir ve rehabilite eder. Çal’da sporun toplumun her kesimine yayılması için de çabalıyoruz. İnsanlarımız spor yapsın. Doğal güzellikler içinde yürüyüş yollarımız da mevcuttur. İlçemize yeni tesislerin kazandırılmasında emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanı ve diğer yetkililere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 8 15
21 Nisan 2024 Pazar 2 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 5 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 7 30Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Çok Bulutlu