REKLAMI GEÇ

Çal’da yaşlıların anıları kayıtlara geçiyor

Çal’da yaşlıların anıları kayıtlara geçiyor

Çal Belediyesi, 75 yaş ve üzerindekilerin yaşamlarında yer eden anıları kayıt altına alıyor. “Eskimeyen Anılar” ismi verilen çalışmayla, yaşlıların anıları derleniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Nisan 2015 Perşembe, 09:35

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, 75 yaş ve üzerindeki vatandaşların kendi yaşamları ve ilçeyle ilgili anılarını kayıt altına alabilmek ve bunları gelecek kuşaklara taşıyabilmek amacıyla “Eskimeyen Anılar” isimli bir çalışma başlatıklarını söyledi.

ic-1Bu çalışmanın ilçeye bağlı 34 mahallede gerçekleştirileceğini, yaşlıların hatıralarını aktardığı Eskimeyen Anılar’ın çekimlerine başladıklarını belirten Akcan, “Dinlediğimizde hüzne boğsa da anılar geçmiş ile bugün arasında bağ kurmamızı, geçmişi unutmamamızı sağlıyor. Biz de bu amaçla ‘Eskimeyen Anılar’ ismini verdiğimiz çalışmayı başlattık. 34 mahallemizde 75 yaş ve üzerindeki büyüklerimizi dinleyerek bir derleme oluşturacağız” dedi.

Yaptıkları çalışmanın ileride Çal ile ilgili araştırmalar için güzel bir arşiv oluşturacağını ifade eden Akcan, “Aldığımız kayıtlar, yaşlı annelerimizin ve babalarımızın çektiği çilelere, yaşadığı mutluluklara, evlenme hikayelerine, fakirliklerine, çalışkanlıklarına, saygıya, sevgiye tanıklık edecek. Çekimlerini yaptığımız 105 yaşındaki kişi, kısa bir süre önce vefat etti. Şimdi onun anlattıkları kayıtlarımızla geleceğe taşınacak. Yöremizin tarihinden giyim-kuşama geniş bir arşiv oluşturmanın çabasındayız” diye konuştu.ic-3

Yorumlar

Zeki Akakça   -  Bağlantı 3 Nisan 2015, 09:01

Ne güzel bir çalışma. Cilalı/fiyakalı reklam kokulu işler yerine geleceğe miras bırakılacak değerde eserlerle anılmak… Emeği geçenleri kutluyor örnek olmasını diliyorum…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 8 15
21 Nisan 2024 Pazar 2 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 5 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 7 30Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Çok Bulutlu