REKLAMI GEÇ

Çal’daki tarihi okuldan geriye virane kaldı

Çal’daki tarihi okuldan geriye virane kaldı

Çal’da, 1928 yılında yapımı tamamlanan tarihi okulda çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Alevler kontrol altına alındı, ancak ahşap kısımları ile çatısı tamamen yanan okuldan geriye virane kaldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mart 2019 Pazartesi, 09:58

İsmailler Mahallesi Denizli Caddesi’nde bulunan Gazi Paşa İlk Mektebi’nde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. yangında tarihi yapının çatısı ile ahşap kısımları tamamen yandı.

14 ARAÇ 34 PERSONELLE MÜDAHALE EDİLDİ
Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı, yangın ihbarı ile Çal şubesindeki tüm ekipleri olay yerine sevk ettiklerini belirterek, “Toplamda 14 araç ve 36 personelle yangına müdahale ettik. Yaklaşık 1,5 saat içerisinde yangını kontrol altına aldık. Şu anda arkadaşlarımızın soğutma çalışmaları devam ediyor. Artık olay yeri incelemesine başladık yangının çıkış sebebiyle alakalı. Üzülüyoruz, bir tarihimiz mahvoldu. Ama bir can kaybının ve yaralının olmaması en büyük sevincimiz. Yangın sırasında bir LPG tüpünün, ısıdan şişerek genleşmesinden dolayı parlama meydana geldi ama arkadaşlarımız buna karşı tedbirli idi. Gerekli müdahaleyi gerçekleştirdi” dedi.

İsmailler Mahallesi Denizli Caddesi’nde bulunan Gazi Paşa İlk Mektebi’nde akşam saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıkmış, ahşap ve kagir bir yapı olan tarihi binayı alevler sararken itfaiye ekipleri yangına müdahale etmişti.

1928 YILINDA EĞİTİME AÇILMIŞTI
Çal’da 1924 yılında yapımına başlanan ve 1928 yılında tamamlanarak eğitim öğretime açılan Çal Gazi Paşa İlk Mektebi’nin sekiz derslik ile üç idare odası bulunuyor.

PROJESİNİ MİMAR KEMALETTİN BEY ÇİZDİ
Projesini Mimar Kemalettin Bey’in çizdiği iki katlı okul, neoklasik tarzda inşa edilmişti. Bina 1999 yılında Gazi İlköğretim Okulu’nun başka bir yere taşınmasından sonra Öğretmenevi ve Halk Eğitim Merkezi olarak çeşitli etkinliklerde kullanılıyordu.

BİR AY ÖNCE RESTORASYON ÇALIŞMASI BAŞLADI
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından tarihi yapıda 1 ay önce restorasyon çalışmalarına başlanmıştı. Uzun süredir eğitim amaçlı kullanılmayan okul, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hizmet vermek üzere hazırlanıyordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 12 30Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 12 27Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 7 24Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 8 28Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 29Parçalı Bulutlu