REKLAMI GEÇ

Çal’ın Yeşilay’cı mahallesi

Çal’ın Yeşilay’cı mahallesi

Çal’ın Çalçakırlar Mahallesi, Yeşilay’cı kimliği ile takdir topluyor. 235 kişinin yaşadığı mahallede sigara kullanımı yok denecek kadar az. Kahvehanelerde içilmiyor, bakkalda da satılmıyor. Sigara kullanan birkaç kişinin de bu alışkanlıklarından kurtulması bekleniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ekim 2016 Pazartesi, 13:15

Çal’ın Çalçakırlar Mahallesi’nde sigara kullanımı yok denecek kadar az. 235 kişinin yaşadığı mahallede 4-5 kişinin sigara kullandığını söyleyen mahalledeki tek kahvehanenin işletmecisi Muharrem Çöl, “Kahvehanenin bahçesinde masalara küllük koymam. Çünkü, sigara içen insan sayısı çok az. Tek bakkalımız var, orada da sigara satılmıyor. Sigara kullanan az sayıdaki kişi, çevre mahallelerden alıyor. İnşallah onlar da sigarayı bırakır” dedi.

Çalçakırlar Mahallesi’ni ziyaret eden Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Sigara kullanımının çok az olduğu Çalçakırlar ile gurur duyuyoruz” dedi.

Sigara içmeme gibi güzel bir kültürün mahalleye yerleştiğini belirten Başkan Akcan, “Sigarasız mahallemiz Çalçakırlar ile gurur duyuyoruz. Öğrendiğime göre, sigarayı bırakma kampanyası da düzenlenmemiş. Bu mahallenin insanı sigara kullanmıyor. Burasını Sağlık Bakanlığı rol model olarak belirleyebilir. Nüfusun çok önemli bölümünün sigara kullanmaması önemli” dedi.

denizli-cal-sigarasiz-mahalle-1

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 9 29Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 13 26Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 7 24Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 8 28Az Bulutlu