REKLAMI GEÇ

Çallı gençlerin, su çarklı pikniği sosyal medyanın ilgi odağı oldu

Çallı gençlerin, su çarklı pikniği sosyal medyanın ilgi odağı oldu

Çal’da kendi oluşturdukları minyatür su çarkı ile tavuk pişiren iki gencin videosu sosyal medyada ilgi gördü. Gençler piknik yaparken, ‘Menderes gücüyle çalışan su çarkı’ ise el değmeden piliç çevirme pişirdi.

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 19 Mart 2020 Perşembe, 10:01

Çal’da lokanta işleten 23 yaşındaki Oktay Büber, arkadaşı Ferhat Aksın’la hafta sonu dere kenarında ilginç bir tavuk pişirme denemesi yaptı. Kendi imkanlarıyla tahta paçalarından küçük bir su çarkı oluşturan ikili, yaktıkları ateş üzerinde tahtaya geçirdikleri tavuğu, gücünü Menderes nehrinden alan çarkta çevirerek pişirdi. Dere kenarında kurdukları sofrada saz çalıp şarkılar söyleyen ikili, el yapımı su çarkında çevirerek pişirdikleri tavuğu doğada yemenin tadını çıkardı.

ARKADAŞLARI YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Büber ve Aksın, yaptıkları tavuk pişirme denemesinin videosunu çekti. Su çarkının yapım aşamaları ve dönerek tavuğu çevirmesini ve tavuk pişerken saz çalmalarını kayda alan ikili, çektikleri videoyu sosyal medya hesaplarında paylaştı. Paylaşılan video, sosyal medya kullanıcıları ve arkadaşları tarafından büyük ilgi gördü. Onlarca kez paylaşılıp beğenilen videoya yorum yapan arkadaşları, ikilinin kendileri için de böyle bir ziyafet hazırlamalarını istedi.

“HEPSİNİ KENDİMİZ YAPTIK”

Denizli Haber’e konuşan Oktay Büber, ilçede ilginç şeyler yapmakla bilinen biri olduğunu kaydetti. Arkadaşı Ferhat Aksın’la otururken akıllarına böyle bir şey geldiğini ifade eden Büber, “Ben zaten bu tür şeylere meraklı biriyim. Arkadaşım Ferhat ile otururken farklı bir tavuk pişirme işi yapalım diye düşündük, sonra aklımızda bu planı yaptık. Kendi imkanlarımızla birleştirdiğimiz tahta parçalarıyla değirmeni oluşturup dene kenarında tavuğumuzu pişirdik” dedi.

“KENDİ LOKANTAMIZA DA KURMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

SU değirmeniyle tavuk pişirme işini ileride kendi lokantasında da hayata geçirmeyi düşündüğünü dile getiren Büber, “Sosyal medyaya yüklediğimiz video çok ilgi gördü. Arkadaşlarım arayıp onlar için de böyle bir şey yapmamı istedi. Tavuğun lezzeti bu ateşte ve doğal ortamda daha güzeldi. İlerleyen dönemde kendi lokantamda da böyle bir sistem kurmayı düşünüyorum” diye konuştu.

İki gencin bu videosu, koronavirüs  haberlerinin arasında; hem kendilerine, hem de sosyal medya kullanıcılarına mola verdirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 14 28Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 10 25Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 11 29Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 14 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 29Parçalı Bulutlu