REKLAMI GEÇ

Çallı hayvan dostu, üç bacaklı kediye sahip çıktı

Çallı hayvan dostu, üç bacaklı kediye sahip çıktı

Çal’da çakal saldırısında sol ön bacağını kaybeden, bölgedeki bir işletmeci tarafından bakılan ama sonra terk edilen ‘Ala’ isimli kedi Mustafa Söylemez ile hayata yeniden tutundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Eylül 2020 Çarşamba, 17:30

İki yıl önce yavruyken, yırtıcı çakalın saldırısı sonucu sol ön bacağını kaybeden kedinin imdadına hayvan dostu yurttaş yetişti. Bacağı koptuktan sonra bölgedeki bir çiftlik işletmecisi tarafından bir süre bakılan ancak çiftlik sahibinin kent merkezine taşınmasıyla yalnızlığa terk edilen Ala isimli kediye Çallı Mustafa Söylemez sahip çıktı.

Asıl mesleği muhasebecilik olan ancak Çal’da çiftçilik yapan Söylemez, her gün aldığı yemekleri arabasıyla Ala’ya taşımaya başladı. İş çıkışları ilçe merkezinden aldığı yemekleri Değirmenderesi mevkisindeki terk edilmiş çiftlikte tek başına yaşayan Ala’ya götüren Söylemez, duyarlılığıyla örnek oluyor.

Ala’nın fare ve sincap gibi küçük hayvanları avlayarak yaşayabildiğini ancak bir bacağının eksik olması nedeniyle dezavantajlı duruma düştüğünü belirten Söylemez, “Onun burada yalnız kalmasına gönlüm razı olmadı. Ona her gün yemek getirip besledikten sonra evime gidiyorum” dedi.

Hayvan sevgisinin önemine vurgu yapan duyarlı yurttaş, “İnsan olmanın gereği, her canlıya destek olmak her canlıyı insan gibi görmektir. Hayvanseverlik sözle olmuyor, eylemle olur. Sokak köpeği, kedi, yaralı olan ya da muhtaç vahşi hayvan bile olsa sahip çıkmaya çalışıyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 14 28Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 10 25Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 11 29Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 14 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 29Parçalı Bulutlu