REKLAMI GEÇ

Çallı kadınlar sertifikalı çoban oldu

Çallı kadınlar sertifikalı çoban oldu

Son dönemde eleman sıkıntısının en çok yaşandığı sektörlerin başında gelen sürü yönetimi ile ilgili açılan kursa Çal’da büyük ilgi vardı. 191 kursiyerin 32’si ise kadın…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Şubat 2020 Cumartesi, 09:00

Hayvancılıktaki bilinci artırmak için Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yürüttüğü ‘Sürü Yönetimi Elemanı Benim’ projesi kapsamında Çal’da da eğitimler verildi. Çal Tarım ve Orman ilçe Müdürlüğü’nün İŞKUR işbirliğiyle düzenlediği kursa özellikle kadınların ilgi göstermesi dikkat çekiciydi.

Merada hayvan bakımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanlarda kayıt, küçükbaş hayvanların beslenmesi ve beslenme hastalıkları, ıslah, barınak ortamı gibi eğitimlerin verildiği kursta 32’si kadın 191 sürü yönetimi elemanı belgesini aldı.

Kursun, tamamlanmasının ardından Çal Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde sertifika dağıtım töreni yapıldı.

Törene, Çal Kaymakamı Selin Sarı, İl Tarım Müdür Yardımcısı Mehmet Atmacaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Temel, İlçe Tarım Müdürü Aydoğan Gürcan, Ziraat Odası Başkanı Haşim Çil ve kursiyerler katıldı.

Kaymakam Sarı, ilçede bu tür girişimleri her zaman destekleyeceklerini belirterek, kursların ülke ekonomisine faydalı olacağını söyledi.

Katılımcıların arasında kadınların da yer almasının kendilerini gururlandırdığını aktaran Sarı, “Kadınlarımız bu tür kurslarımıza katılarak eşleriyle ailecek modern tarım ve hayvancılık yapılmasında önemli rol oynuyorlar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 8 15
21 Nisan 2024 Pazar 2 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 5 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 7 30Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Çok Bulutlu