REKLAMI GEÇ

Çallı öğrencilerin gururlandıran başarıları

Çallı öğrencilerin gururlandıran başarıları

Çallı öğrenciler, il genelinde okullar arasındaki başarıları aşıp, gözlerini ülke başarılarına dikti. Çallı öğrenciler il ve ülke birincilikleri alırken, bir öğrencinin projesi ise 42 bin eser arasında Türkiye birincisi oldu.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2014 Çarşamba, 09:51

Çal, eğitim alanında ismini ülke genelinde duyuracak, dereceler alıyor. Çal Milli Eğitim Müdürü Bülent Birdal’ın koordinasyonunda çeşitli yarışmalara katılmaya teşvik edilen öğrenciler başarılarla ilçesinin gurur kaynağı oldu.

İKİ İL BİRİNCİSİ

Bu eğitim öğretim yılında Çal’dan önemli başarılar çıktı. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın vergi bilincini artırmak amacıyla liseler arasında düzenlediği vergi konulu sloganlı afiş yarışmasında Çal Anadolu Lisesi’nden Ayşenur Çelik Denizli birincisi, Değerler Olimpiyatı şiir kategorisinde Cumhuriyet Ortaokulu’ndan Öykü Işık Güz ile aynı okuldan Bilgi Mete kısa film dalında il birincisi oldular.

TASARRUFU ANLATTILAR

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından ülke genelinde düzenlenen “Tasarrufların Sermaye Piyasası Yoluyla Yatırıma Yönlendirilmesinin Ülke Kalkınması Açısından Önemi” konulu kompozisyon yarışmasında Çal Anadolu Lisesi öğrencisi Nakşidi Sultan Aycan Türkiye birincisi, aynı yarışmada Çal Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencisi Ertuğrul Göktürk Türkiye üçüncüsü oldu

42 BİN ESER ARASINDA BİRİNCİ

Son olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK’ın ortaklaşa yürüttüğü ilköğretim öğrencileri arasındaki ‘Bu Benim Eserim’ isimli proje yarışmasında, Süller Ortaokulu öğrencileri Fatmagül Gökgöz ve Cevriye Dursun, ilçeyi ve kenti gururlandırdı. İki öğrencinin ‘Sümbülümün Yaprağı, Yapıştırıcımın Kaynağı’ adlı projesi 42 bin proje arasından önce 100 eser arasına girip Ankara’da bölge sergisine katıldı. Burada yapılan değerlendirmede proje sayısı 50’ye düşürüldü. Isparta’da yapılan son değerlendirmede ilk 10 içine giren öğrencilerin projesi Türkiye Final Sergisi’ne katılmaya hak kazandı. Son değerlendirmede ise proje Türkiye birincisi seçildi. Öğrenciler ödüllerini Ankara’daki törende Milli Eğitim Bakanı Nebi Avcı’nın elinden aldı.

BAŞARI BELGESİ VERİLDİ

Bu başarılar ilçeyi gururlandırırken Çal Kaymakamı Erdal Çetinbaş öğrencilere ödül ve başarı belgesi verdi, “İlçemiz başarılı öğrencilerimizle gurur duyuyor” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Birdal ise “Bu sevinci yaşatan öğrencilerimize, ailelerine v e eğitim kadromuza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 12 30Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 12 27Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 7 24Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 8 28Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 29Parçalı Bulutlu