REKLAMI GEÇ

Çallılar Mehmetçik için tek yürek oldu

Çallılar Mehmetçik için tek yürek oldu

Suriye’nin İdlib kentinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı düzenlenen hain hava saldırısında şehit düşen askerlerimizi anmak, cephede vatan savunması yapan askerlerle destek için Çal’da yürüyüş düzenlendi. Bürokratlar, siyasi partilerin temsilcilerinin katıldığı yürüyüşte Çal tek yürek oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mart 2020 Pazartesi, 14:19

Çal Emniyet Amirliği önünden başlayıp, Atatürk Parkı’nda sona eren yürüyüşe Kaymakam Selin Sarı, Belediye Başkanı Fethi Akcan, AK Parti İlçe Başkanı Yüksel Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Ömer Dağlı, MHP İlçe Başkanı Ali Çiftçi, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yüzlerce Çallı ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü, Rusya ve Esad’a rejimine tepki gösterdi. Çallılar yürüyüş boyunca, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Kahrolsun Rusya kahrolsun Esad”, “Vatan sana canım feda”, “Ne Mutlu Türk’üm diyene” sloganları attı.

Kaymakam Selin Sarı, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi bir kez yad ettiklerini, Suriye’deki haklı mücadelesinde Türk halkının ordusunun ve devletinin yanında olduğunu açıkladı.

“BİZ TÜRKİYE AİLESİYİZ, PARÇALYANMAYIZ, YILMAYIZ”
Belediye Başkanı Fethi Akcan ise, Suriye’deki hain saldırıda şehit olanları rahmetle andıklarını belirterek, “Geçmişte olduğu gibi şimdi de Türk halkı kenetlenmeyi bildi. Biz Türkiye ailesiyiz. Parçalanmayız, yılmayız. Atatürk önderliğinde emperyalist güçleri mağlup ettik. Çanakkale’de, Anadolu’nun dört bir köşesinde binlerce şehit verdik. Bu topraklarda yaşamanın bedeli ağır oldu. Emperyalizme karşı mücadeleyi yine kazanacağız. Türk halkının büyük desteğini alan Türk ordusu, zalim düşmanı ezmiştir. Türk’e silah çevirmenin, bomba atmanın bedelini ödettik. Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Hiç birimizde yılgınlık, umutsuzluk yok. Kuvay-ı milliyenin ne olduğunu, vatan savunması ve kavramanın ne anlama geldiğini çok iyi bilen Çal halkı, sonuna kadar devletinin ve ordusunun yanındadır” diye konuştu.

Yürüyüşün ardından şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Yürüyüş, Kuran-ı Kerim okunmasının ardından sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 6 22Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 17
21 Nisan 2024 Pazar 5 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 30Parçalı Bulutlu