REKLAMI GEÇ

Çınar’da koyun geçidi

Çınar’da koyun geçidi

Çal’ın Aşağıseyit Mahallesi’nde ay sonunda yapılacak sudan koyun geçirme yarışmasının tanıtımı Denizli’de yapıldı. Bayramyeri’nde toplanan koyunlar, çobanlarıyla birlikte Çınar’daki horoz heykeline kadar yürüdü, cadde şenlendi.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 16 Ağustos 2014 Cumartesi, 18:27

Çal’ın Aşağı Seyit Mahallesi’nde 800 yılı aşkın süredir uygulandığı söylenen sudan koyun geçirme yarışması, 31 Ağustos’ta yeniden yapılacak. Bu yıl ilk kez Çal Belediyesi’nin düzenleyeceği etkinliğin tanıtımı ilginç bir şekilde yapıldı.

galeri-anonsÇINAR RENKLENDİ
Bayramyeri Meydanı’nda toplanan Çallı çobanlar, yanlarında getirdikleri ‘el koyunları’ ve çoban köpekleri ile Çınar Meydanı’na kadar yürüdü. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın da katıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

MOR KOYUNLAR VE 90 KİLOLUK KANGAL
Koyunlarını mora boyayan çobanlar, vatandaşların şaşkın bakışları arasında Gazi Bulvarı boyunca yürüdü. Çoğu vatandaş şaşkınlığını gizleyemezken, zaman zaman fotoğraf çekme yarışı da yaşandı. Vatandaşlar koyunları durdurup birlikte fotoğraf çektirdi, Çal Belediyesi görevleri de etkinliği anlatan ve davet eden broşürler dağıttı. Bir çobanın getirdiği 90 kiloluk 3 yaşındaki kangal cinsi çoban köpeği ise etkinliğin ilgi odağı oldu.

31 AĞUSTOS’TA AŞAĞISEYİT’TE
Delikliçınar’daki horoz heykelinin önünde toplanan çobanlar, poz verirken, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, asırlardır süren bu geleneğin Çal Belediyesi tarafından devam ettirileceğini, bu yıl UNESCO temsilcilerinin de geleneği izlemeleri için davet edildiğini söyledi. Akcan, “Kültürümüzün bir parçası olan sudan koyun geçirme yarışmaları bu yıl daha renkli olacak. Aşağıseyit’teki etkinlik alanında düzenlemeler yaptık, tüm halkımızı 31 Ağustos’taki bu muhteşem gösteriye bekliyoruz” dedi.

TÜRKLERİN GELİŞİ KADAR ESKİ
Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turgut Tok da, geleneğin Türklerin Anadolu’ya yerleşmesinden de önce izler taşıdığını, geleneğin hala yaşatılıyor olmasının büyük bir hazine olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 8 25Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 9 29Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 28Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 9 29Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 11 29Parçalı Bulutlu